Be Quick 1887 ontvangt UNA

Geplaatst: door

HAREN – Be Quick 1887 speelt zondag ijs en weder dienende weer thuis op de Esserberg tegen UNA.

Dan komt de trotse koploper van de zondag 3e divisie op de Esserberg op bezoek. UNA uit Veldhoven nabij Eindhoven heeft in 14 duels inmiddels zelfs 6 punten voorsprong op de beloften van Vitesse. Van die 14 duels werden er zelfs 12 gewonnen. Een groot contrast met de prestaties van onze ploeg dit seizoen, die slechts 3 overwinningen wist te boeken en daarmee in de gevarenzone is terecht gekomen. Destijds in de topklasse ontmoeten de beide clubs elkaar eerder.  Destijds speelden werd in Groningen met 0-0 gelijk gespeeld en werd het in Veldhoven na een spectaculair duel 4-3 voor de Brabanders. Ook toen speelden zij in de top en werden tweede in de eindrangschikking. BQ 1887 degradeerde dat seizoen naar de hoofdklasse als derde van onderen.

UNA promoveerde in 2016 naar de nieuwgevormde 2e divisie via een beslissingswedstrijd tegen HSC’21, maar daalde een jaar later alweer af via nacompetitie duels tegen het in onze regio wel bekende Harkemase Boys, dat uiteindelijk ook geen promotie wist te bewerkstelligen. Doel van UNA is dit seizoen het verlies per direct te herstellen en men is dus goed op weg. De eerste periodetitel is al op zak. Afgelopen weekend werd in ’s Gravenhage met 0-1 gewonnen van het ook laag geklasseerde HBS. Voor de BQ-ploeg staat er dus een pittige uitdaging op het voetbalmenu. Het wordt tijd een ommekeer te bewerkstelligen. Dat geldt natuurlijk al enige weken. Op onbegrijpelijke wijze werd een aantal keren een schijnbare winst uit handen gegeven.

Afgelopen zondag was men in Brabant bij Blauw Geel ’38 echter vrijwel kansloos en bleef de volle buit achter in Veghel.  Een goede reden om die misstap te revancheren. En waarom zou dat niet kunnen tegen de koploper. Niets te verliezen deze keer. Even de weersberichten blijven raadplegen dit weekend. Er wordt sneeuw verwacht. Een dus mogelijke afkeuring zal tijdig bekend zijn via de BQ-site. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Reageren