Be Quick Dokkum draait rollen om in bekerderby

Geplaatst: door

OENKERK – Be Quick Dokkum plaatste zich vanavond als achtste en laatste voor de kwartfinale van de noordelijke districtsbekerstrijd. Zondag derdeklasser VC Trynwalden leidde in de rust nog met 2-1, maar na 90 minuten sprak de eindstand op sportpark Kaetsjemuoilan in Oenkerk boekdelen: 2-5.

De thuisclub speelde een puike eerste helft, al was de start moeizaam. Na ruim een kwartier liet Roland Schweigman 1-0 noteren. Enkele minuten later trof ook Danny van der Wal doel (2-0). De wat gefrustreerd geraakte gasten kregen vlak voor rust een opsteker in de vorm van een treffer door Rindert Ykema: 2-1.

Wachten op de gelijkmaker

Na de hervatting was het wachten op de gelijkmaker, al duurde het tot de 65ste minuut voordat Richard Kempenaar voor de 2-2 tekende. Een kwartier voor tijd had Be Quick via opnieuw Rindert Ykema wederom succes (2-3).
In de slotfase gaven Aldert Hietkamp en Kempenaar (met zijn tweede doelpunt) de Dokkumer victorie nog meer glans: 2-5. Het moegestreden VC Trynwalden had zich toen reeds met de bekeruitschakeling verzoend.

Reageren