Raptim begint trainingskamp in Marbella

Geplaatst: door

MARBELLA – Vrijdag 12 januari is de eerste selectie van Raptim vertrokken naar Zuid-Spanje. Van vrijdag tot en met maandag wordt er een trainingskamp belegd in de mondaine badplaats Marbella. Om 2.00 uur vertrok de selectie aangevuld met een delegatie van bestuur, begeleiding en enkele hoofdsponsors. 

De reis ging met een luxe touringcar van sponsor Gebo Tours naar Schiphol. Om 6.50 uur vertrok vlucht Transavia HV6115 naar Malaga. Uitgezonderd een flinke turbulentiebeproeving boven Pamplona verliep de reis voorspoedig en soepel. Slechts enkele minuten gewacht op de ruimbagage werden we door host Jeroen van Hestia Trainingskampen opgewacht bij de taxi standplaats. Bij aankomst in Spanje werd de groep tevens opgewacht door een flinke dosis Spaanse zonnestralen en een temperatuur net onder de 20 graden.

Een echte blauw-witte Raptim bus met daarop de tekst Hestia bracht het reisgezelschap van Malaga naar Marbella. Een reis van ongeveer 45 minuten die voerde langs de kustlijn van de Middellandse Zee. Daar waar de passagiers genoten van de omgeving en er her en der een oogje werd dicht gedaan was hoofdtrainer Henk Veenhof al actief met de voorbereiding van de training die ‘s middags om 16.00 uur zou starten.

Rond 11.00 uur arriveerde de bus bij Hotel El Fuerte in Marbella, één van de mooiste luxe 4 sterren hotels aan de boulevard van de Mediterrane stad waar ooit wijlen Jesus Gil y Gil furore maakte als veelbesproken burgervader en enkele honderden kilometers verderop voorzitter was van zijn Atheletic Club de Madrid.

Rond het middaguur verzorgde Hestia Trainingskampen een uitgebreid lunchbuffet in de eigen loungebar (Hestia Lounge in de Puerto Deportivo in de haven van Marbella). Daarna ging de reis terug naar het hotel waar de spelersgroep door de verzorgers in de massageruimte klaar werd gestoomd voor de eerste training.

Deze ving om 16.00 uur aan. Er werd ruim anderhalf uur fanatiek en intensief getraind. Na een warming-up werden er enkele positiespelen gedaan, werd er flink aan de conditie gewerkt en werd een afwerkvorm gespeeld. De training werd afgesloten met een “partijtje scherp” waarbij de goal van de jarige Niels Assen het hoogtepunt was. Hij liet keeper Bunskoek met een bekeken stift kansloos (zie foto onder).

Na het diner dat in het hotel wordt genuttigd zal de groep de avond afsluiten in Hestia. Morgenvroeg wederom een training van anderhalf uur en een bezoek aan de oefenwedstrijd van Feyenoord tegen FC Luzern in het mini-stadion van Marbella.

Reageren