Regioteam Kootstertille klaar voor SC Cambuur

Geplaatst: door

Foto Siebren Vellema

KOOTSTERTILLE – Regioteam Kootstertille heeft haar voorbereiding op het duel met SC Cambuur van a.s. dinsdag afgerond met een oefenwedstrijd tegen een gelegenheidsteam dat was samengesteld door Atze van der Wijk. Het in ruime getale opgekomen publiek kreeg een aantrekkelijk duel voorgeschoteld dat lange tijd gelijke tred hield. Na rust gaf een betere conditie de doorslag en had de score gezien de vele kansen hoger moeten uitvallen dan de uiteindelijke 4-1 overwinning voor het regioteam.

Het eerste kwartier leek op een kopie van het duel van vorig jaar. Ook toen nam de gelegenheidsformatie van Atze van der Wijk vrij snel een voorsprong die ook nu weer verdiend was. Doelman Auke Tobias Hoekstra(Kollum) vergaloppeerde zich bij het uitkomen en zag de bal over zich in het doel verdwijnen; 0-1. Enkele minuten later was het bijna weer gelijk geworden maar Johannes van der Meulen(SC Twijzel) moest zijn meerdere erkennen in doelman Jeroen Krol(Drogeham). Luttele minuten later zag Van der Meulen de sluitpost van het gelegenheidsteam opnieuw fraai redding brengen. Halverwege de eerste helft was het toch raak en opnieuw stond Johannes van der Meulen aan de basis toen hij met een listig steekballetje Jouke Waaksma Bzn(SC Kootstertille) bediende. Voor de Tilster was het vervolgens een koud kunstje om de gelijkmaker binnen te schuiven. Gerard Spinder(Harkema Opeinde) was op het halfuur dichtbij een voorsprong voor het regioteam maar doelman Krol reageerde attent. Toch zou regioteam Kootstertille de rust met een voorsprong op gaan zoeken toen een mooie aanval over veel schijven dito door Johannes van der Meulen werd afgerond; 2-1.

Na rust had de gelegenheidsformatie van Atze van der Wijk het moeilijk maar dat was ook niet verwonderlijk omdat men in tegenstelling tot het regioteam geen enkele keer getraind had. Twintig minuten na rust was de terugspeelbal van Edje Zijlstra(Kollum) van team Van der Wijk dermate ongelukkig dat hij zijn eigen doelman Andries Dijkstra (Kollum) kansloos passeerde; 4-1. De pas afgelopen zaterdag ingevlogen Johannes Meijer(Rijperkerk), vervanger van de geblesseerd afgehaakte Jorrit Terpstra(Buitenpost) leek te profiteren van de fraaie aangever van Gerbrand Waaksma(SC Kootstertille) maar richtte centimeters te hoog. Johannes van der Meulen strandde aan de andere kant nog een keer op doelman Dijkstra. De in de tweede helft ingebrachte regio doelman André de Graaf(Harkema Opeinde), tot dan weinig in actie hoeven komen, moest in de slotminuut nog een keer vol aan de bak maar redde uiterst koelbloedig.
De wedstrijd regioteam Kootstertille tegen SC Cambuur is dinsdag a.s. en begint om 19.00 uur.

Op de foto:

Voor v.l.n.r. Lodewijk Steendam begeleiding, Berend Jan Prins(WTOC), Sybren Bosma(WTOC), Tony Bierma(SC Kootstertille), André de Graaf(Harkema Opeinde), Auke Tobias Hoekstra(Kollum), Halbe Mossel(Oostergo), Jorrit Terpstra(Buitenpost), Marco van Leijen(Zwaagwesteinde), Wim de Vries(Buitenpost) en Gerard Spinder(Harkema Opeinde).
Achter v.l.n.r. Jelle Boerema scheidsrechter, Johannes van der Meulen(SC Twijzel), Gerbrand Waaksma(SC Kootstertille), Jouke Waaksma Bzn(SC Kootstertille), Johannes Meijer(Rijperkerk), Massai van der Weg(Zwaagwesteinde), Douwe Kloostra(SC Kootstertille), Wiebe Postma(Kollum), Heine Hiemstra(SC Kootstertille), Mack Wichaisuek(SC Twijzel), Klaas van der Wal verzorger, Anne Hoeksma assistent scheidsrechter, Jan van Dijk trainer/coach, Paul de Vries begeleiding, Tinus Huisma assistent trainer/coach.
Afwezig Romke Bos(BCV) en Jelle Kooistra begeleiding.

Reageren