Reserves Flevo Boys geflatteerd onderuit op Urk

Geplaatst: door
Urk 2 - Flevo Boys 2 4-1

URK – Omdat er vorige week niet gespeeld werd vanwege trieste familie omstandigheden bij enkele selectie spelers, stond de aanloop voor de enige echte polderderby op niveau van het seizoen 2017/2018 toch in een ander daglicht. Maar dat er gevoetbald werd tegen Urk stond zo vast als een huis. De aardappels tegen de vissers. Een heerlijk potje waar je als liefhebber toch wel bij aanwezig wou zijn.

Toen er werd afgetrapt was het snel duidelijk wat de mannen van het vissersdorp wilden. Met name Jon Hakvoort zette de toon, hij had het als eerste met een speler van Flevo Boys aan de stok. Uit een voorzet van de linkerkant ontstond de eerste grote kans van Urk. Gelukkig kon Jeffrey Meijer zijn doel schoonhouden nadat de spits van Urk vrij kon inschieten.

Kort hierna werd Johan Tiems door een Urker speler vakkundig tegen het gras gewerkt. Als het gevolg hiervan stond er een complete afdruk van de voetbalschoen in zijn bovenbeen. De Urkers kwamen goed weg met slechts een gele kaart , waar rood meer op z’n plaats was. Hierna besloten de Urkers er nog een schepje bovenop te doen met veel druk naar voren. Dit resulteerde alleen in een veldoverwicht maar echt grote kansen leverde dit niet op. Doordat de Urkers vol op de aanval speelden ontstond er voor Flevo Boys mogelijkheden in de tegenaanval. Er ontstond een aanval van Flevo Boys waarbij buitenspel door Urk opgeheven werd door te laat stappende spelers. Naoufal Bellari stuurde Johan Tiems in de diepte weg. Die haalde vervolgens van buiten het strafschopgebied uit met een verwoestende knal in de kruising. Dit leverde Flevo Boys de 0-1 voorsprong op.

Urk bleef op dezelfde voet verder gaan op jacht naar de gelijkmaker. Na een half uur viel deze dan ook. De grensrechter van Flevo Boys vlagde voor buitenspel maar de man in het zwart negeerde dit en keurde de treffer goed, 1-1. Drie minuten voor rust kreeg Flevo Boys een penalty nadat opnieuw Johan Tiems fors onderuit gehaald werd, ditmaal in het strafschopgebied. Deze tackle was ook zeker goed voor een directe rode kaart maar de speler van Urk wordt met slechts tweemaal geel alsnog naar de kleedkamers gestuurd. De penalty werd helaas gemist door Henry Huijsmans die de bal op de paal mikte.

Na rust namen de Urkers het heft in handen, zij knokten voor elke meter.  Flevo Boys oogde heel onwennig en kon hier niet echt een vuist tegen maken. Nadat de scheidsrechter wel meerdere malen het vlaggen van de grensrechter van Urk honoreerde werd Flevo Boys meerdere mogelijkheden én een goal door de neus geboord. Langzaam werd Flevo Boys steeds sterker zodat Urk alleen nog maar kon tegenhouden. Uit het niets werd de spits van Urk weggestuurd, loopt slim tegen Jeffrey Meijer aan en gaat neer. De scheidsrechter is onverbiddelijk en stuurde ook de keeper van het veld af. Omdat er geen reserve keepers aanwezig waren besloot veldspeler Jorn Zuidema de handschoenen aan te trekken. Uit de daarop volgende vrije trap red hij in 1e instantie knap maar is kansloos nadat de Urkers simpel de rebound konden intikken. Flevo Boys oogde als gevolg hiervan als een aangeslagen bokser en wist niks meer te creëren waarna Urk uitliep naar een geflatteerde 4-1 zege.

Reageren