Robin Huisman de Jong verruilt Harkemase Boys voor Buitenpost

Geplaatst: door

BUITENPOST – Robin Huisman de Jong gaat volgend seizoen de verdediging van Buitenpost leiden. De 28-jarige voormalige profvoetballer uit Sneek speelt nu nog bij Harkemase Boys, waar hij op het tweede plan is beland.

De verdediger neemt veel ervaring mee naar Buitenpost. De Sneker is op jonge leeftijd naar SC Heerenveen gegaan en heeft daar tot zijn twintigste gespeeld. Door een knieblessure haalde hij net niet het eerste elftal. Zijn profcarrière maakte een doorstart bij FC Emmen, waarvoor hij 15 duels in de Jupiler League heeft gespeeld. Daarna volgde een tweejarig avontuur bij Cloppenburg in de Duitse Oberliga. Bij zijn terugkeer bij jeugdliefde SWZ Boso Sneek, dat in de hoofdklasse speelde, werd hij meteen kampioen. Ondertussen had hij al bekendgemaakt naar Harkemase Boys te verkassen.

Plezier

Robin Huisman de Jong geeft aan niet meer lang te willen reizen voor het voetbal. Hij sloeg daarom menig aanbod van topclubs af. Hij werkt nu als fysiotherapeut bij Allert Pol Fysiotherapie in Buitenpost, sponsor bij Buitenpost. De overgang naar de stabiele eersteklasser ziet hij helemaal zitten.

Aanwinst

Buitenpost was op zoek naar een verdediger omdat de ervaren basisspelers Halbe Mossel en Marco van Leijen hadden aangegeven te vertrekken. Omdat er geen centrale verdediger vanuit de jeugd doorstroomde, kwam de club al snel uit bij Robin. “We hebben hem gevraagd of hij Buitenpost als een uitdaging zag. Hij was gelijk enthousiast”, vertelt trainer René van der Weij. “Robin is een echte aanwinst voor onze verdediging. Hij heeft ervaring, brengt rust in het spel en kan ontzettend goed voetballen. Daarnaast is Robin tactisch sterk en heeft een uitstekende pass.”

Allert Pol

Ook zijn werkgever is blij met zijn stap. “Werken in de praktijk van Allert Pol is ook een vorm van topsport. Robin is een winnaar, weet welke mentaliteit er voor nodig is om op niveau te presteren. Ook wat betreft gezelligheid past hij hartstikke goed in het team van Allert Pol Fysiotherapie. Robin is, naast een aanwinst voor Buitenpost, ook een aanwinst voor onze praktijk”, aldus Allert Pol.

Reacties (4)

    • goal zegt

      Onzin! Robin zal ook met 10 kg te veel de uitblinker zijn in Buitenpost.
      Dat is hij overigens helemaal niet maar dat maken bepaalde mensen er van wanneer een speler iets zwaarder is dan de gemiddelde naald of ander lichtgewicht die meestal heel hard kan rennen maar fysiek te kort komt.

Reageren