Roden in de race om kampioenschap na overwinning op Velocitas 1897

Geplaatst: door
Velocitas 1897 - Roden 2 - 4

GRONINGEN – Zondag moesten de mannen van trainer Harry Zwiers in het Stadspark in Groningen aantreden tegen de op 1 april 1897 opgerichte VV Velocitas. Op 1 april a.s. bestaat de roemrijke club maar liefst 120 jaar. Van 1955-1960 speelde de club zelfs betaald voetbal en in 1934 werd de KNVB-beker zelfs gewonnen van Feijenoord. En nu acteert de club gewoon in de tweede klasse.

door Geert Douwes

Roden doet het uitstekend in de competitie en vecht, zoals het nu lijkt, om het kampioenschap in de 2e kl. K met GAVC en DTD. Maar dan moet er wel gewonnen worden en dat was vandaag dus van Velocitas 1897. René de Vries gaf het goede voorbeeld en liet de 0-1 op het scorebord noteren. Thuisclub Velocitas kwam goed terug en weer op gelijke hoogte (1-1). Robin van der Tuin maakte 1-2 en vervolgens maakte René de Vries na een voorzet van Robin van der Tuin de mooiste goal van de hele wedstrijd (1-3). Vriend en vijand waren het daar wel over eens. Een kwartier voor de rust ging Velocitas meer aandringen en leverde enkele mooie reddingen op voor keeper Rutger Beuzenberg.

De Rôners liepen uit naar een veilig lijkende voorsprong van 1-4. Uit een corner van Rik van Dijk leek René de Vries met een kopbal weer te zullen scoren, maar dat ging niet door. Na wat gerommel voor het doel was het uiteindelijk Guido Bos die het doelpunt op zijn naam kreeg bijgeschreven. In de slotfase wist velocitas nog een keer te scoren, zodat de eindstand 2-4 voor Roden werd. Deze overwinning leverde geen verandering op in de rangschikking want ook GAVC en DTD wonnen hun wedstrijd. Peize lijkt af te haken want zij verloren van het onderaan
staande Groninger Boys met 4-2. Aanstaande zondag 26 maart moeten de mannen van Harry Zwiers vol aan de bak, want dan komt koploper GAVC op bezoek.

Bron: DitisRoden.nl

Reageren