Rolf Dijk kiest voor Buitenpost

Geplaatst: door

BUITENPOST – Rolf Dijk gaat het komende seizoen voor Buitenpost spelen. De 24-jarige aanvaller uit Ureterp kwam het afgelopen anderhalf jaar uit voor Harkemase Boys.

Dijk heeft zin in de nieuwe club, waar hij een positief beeld van heeft. “Bûtenpost is ambisjeus en in echte Fryske klup mei in goeie sfear. It is der gesellich, dat fyn ik ek hiel belangryk.” Aanvaller Simon Schreiber verlaat Buitenpost. In verband met de reistijd gaat de student voetballen in zijn woonplaats Groningen. Dijk voetbalt op dit moment voor zijn oude club Oerterp. Omdat hij in Harkema dit seizoen niet aan spelen toekwam, liet hij zich na de winterstop overschrijven naar de zondag derdeklasser in zijn woonplaats, ook omdat hij op zaterdag werkt. “Ik ha foarich jier in fantastysk seizoen spile by Harkemase Boys. It is hiel spitich dat ik no yn it twadde terjochte kaam. Ik sjoch út nei de earste klasse. Ik wol by Bûtenpost bewize wat ik wurdich bin”, zegt de pabo-student.

Veelzijdige aanvaller

Dijk heeft voor Harkemase Boys twee seizoenen bij Topklasser ONS Sneek gespeeld, nadat hij in 2013 overkwam van Oerterp. Dijk is een veelzijdige aanvaller die overal speelt in de voorhoede en op het middenveld. Hij heeft een goede techniek en kan goed zijn tegenstander passeren. “Ik kin in oar yn skoaringsposysje bringe en ek sels in doelpuntsje meipikke.”

Aanwinst

Trainer René van der Weij is erg blij met Dijk als aanwinst. “Rolf heeft heel veel kwaliteiten. Hij is erg snel, kan scoren en heeft een goede een-op-eenactie. We hebben met Rolf gesproken en daaruit bleek meteen dat hij ook goed in de groep gaat passen.” Van der Weij is ervan overtuigd dat Buitenpost een goede uitdaging is voor de aanvaller. “En bij ons kan hij zeker het plezier in het voetballen weer terugvinden.” Eerder al maakte ook verdediger Robin Huisman de Jong de overstap van Harkema naar Buitenpost. Een derde nieuwkomer is keeper Kevin van der Meulen, afkomstig van SWZ Boso Sneek. De selectie is verder gecompleteerd met vier talenten van Onder 19.

Reacties (5)

 1. kip zegt

  Leuk voor Rolf dijk dat hij gaat voetballen voor buitenpost.maar dat verhaal erbij voor werken op zaterdag is bullshit.buitenpost voetbalt toch ook op zaterdag?

 2. Sjors zegt

  Echt een ongelooflijk verhaal dit. Andere clubs moeten spelers in het 2e laten spelen of spelers mogen helemaal niet spelen. Hoe geloofwaardig ben je dan als KNVB? Hij gaat bij een zondagclub spelen omdat hij op zaterdag moet werken en vervolgens het volgende seizoen bij zaterdagclub spelen. Moet hij dan ineens op zondag werken? Competitievervalsing in optima forma!

 3. Crosspass zegt

  Ik vraag me echt af hoe het komend seizoen komt met Buitenpost. De hechte dorpsclub strooit met geld en krijgt steeds meer verschillen in de selectie voor wat betreft wel of niet iets vergoed krijgen en zo ja hoeveel en in welke vorm. Er zijn spelers met een tankpas en auto, weer anderen krijgen euro's en weer anderen weinig tot niets. Zolang er enig succes is zal dit weinig problemen opleveren maar zodra de prestaties tegenvallen en/of de 'grootverdieners' niet naar behoren presteren kan dit de nodige rumoer veroorzaken. Het wordt interessant te volgen het komende jaar. Behoudt de club de eigen identiteit? En hoe komt het intern?

 4. degrees zegt

  Iedereen had ook verwacht dat ie bij Oerterp zou blijven, mooie versterking voor in de 2de klas. Maar heeft blijkbaar iets kunnen regelen op zijn werk.. *lach*

Reageren