Ruime overwinning SVBO bij GAVC

Geplaatst: door
GAVC - SVBO 0 - 5.

GROU – SVBO heeft afgelopen zondag een uitstekende dag beleeft. De uitwedstrijd bij GAVC in Grou werd met 0-5 gewonnen, daarnaast lieten veel concurrenten vandaag punten liggen en hiermee stijgt SVBO naar een 8e plek. Daarnaast moet SVBO ook nog eens 2 of soms zelfs 3 wedstrijden inhalen. Volgende week wacht een belangrijke thuiswedstrijd, dan komt Noordster op bezoek in Barger Oosterveld.

Op een slecht kunstgrasveld, wat al zijn beste tijd heeft gehad en met veel wind was het eerste kwartier van de wedstrijd niet om aan te zien. Beide ploegen speelden met een te laag tempo en de passing was ook niet best. SVBO had het eerste gevaar via Waidijk en Davy Wessels, maar beiden troffen geen doel. Aan de andere kant leek een voorzet weg te worden gekopt, maar dankzij de wind bleef de bal hangen. De kopbal van GAVC werd door Dylan Wessels van de lijn gehaald. Toch bleef SVBO de minst slechtste ploeg van de twee. En kreeg het een paar kansen. Na een mooie aanval was het gelijk al raak. Via Roy Jagt, Davy Wessels kwam de bal bij Dylan Wessels, die de bal controleerde en beheerst raak schoot. 0-1. Daarna een vrije bal van Wielens in kansrijke positie, maar dit schot ging net naast. Ook Jelmer Scholtens was dichtbij, na een breedte bal van Jagt schoot Scholtens op de paal. GAVC zette hier niks meer tegenover en dus bleef het bij rust 0-1.

Na rust speelde GAVC met de wind in de rug. Het zette SVBO ook onder druk en kreeg uit een lange bal een goede kans, maar wild werd de bal hoog over geschoten. Daarnaast kende GAVC wel twee gevaarlijke momenten uit hoekschoppen, maar hier kwam niet echt een kans uit, want de SVBO defensie wist telkens op te ruimen. In de counter werd SVBO gevaarlijk en was Davy Wessels dichtbij na een één-twee met Wielens, maar op het laatste moment redde een GAVC verdediger. Hierna werd SVBO eigenlijk de gevaarlijkere ploeg en uit een tegenaanval was het raak. Na een steekbal op links op Dylan Wessels kwam de voorzet terecht bij Twan Waidijk, die de bal goed controleerde en fraai binnenschoot in de bovenhoek. 0-2 en hiermee was het verzet van GAVC een beetje gebroken. Al heel snel hierna viel de 3e treffer. Een slechte bal van de linksback van GAVC werd onderschept door Maarten Wielens, die oog in oog met de doelman niet mistte en zo de 0-3 maakte. Even later was het weer raak voor SVBO. Na een drietal pogingen via de ingevallen Quentin Brands, Maarten Wielens en Dylan Wessels wist de GAVC doelman te redden, maar bij de 4e poging van Twan Waidijk was ook de doelman kansloos en stond het 0-4. Ronald Gerdes en Glenn Tromp vielen ook nog in. De 0-5 was na wederom een mooie aanval over rechts. Een één-twee via Scholtens en Dylan Wessels, was de voorzet van Jelmer Scholtens op maat en Ronald Gerdes schoot binnen. Na 90 minuten was het dan ook al snel gedaan en zo wint SVBO in ieder geval verdiend, misschien iets geflatteerd, maar pakt het in ieder geval 3 hele belangrijke punten en staat het nu met een paar wedstrijden minder, 6 punten voor op de nacompetitieplekken.

Komende zondag komt Noordster op bezoek. SVBO zal de goede reeks door moeten zetten om sowieso verder uit te lopen op de onderste plaatsen. Dat kan ook omdat er enkele concurrenten weer tegen elkaar spelen. Daarnaast heeft SVBO tegen Noordster op sportief gebied nog iets goed te maken, want in de slechtste wedstrijd van het seizoen werd er bij Noordster met 2-1 verloren. De wedstrijd in Barger Oosterveld begint om 14.00 uur.

Reageren