SC Creil morst onnodige punten

Geplaatst: door
SC Creil - Tollebeek 0-1

CREIL – Op zaterdag stonden er net als vorige week twee polderploegen tegenover elkaar. Dit keer was het Tollebeek dat op bezoek kwam in Creil.

Voorgaande wedstrijd tussen beide ploegen eindigde na een late goal in de blessuretijd in een 3-2 overwinning voor Tollebeek. Creil kon vandaag over een vrijwel complete selectie beschikken, met als enige afwezige Nicky Metsemakers. Voor beide ploegen zijn de drie punten goud waard. Creil kan de aansluiting met de subtop behouden en Tollebeek kan een goede aansluiting vinden naar de middenmoot.

Dat de beide ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn was vooraf al duidelijk, dit werd in de wedstrijd ook bevestigd. In de openingsfase was het Creil dat wat meer van zich af beet en Tollebeek wachtte meer af. Het was dan ook Jelle Loosman die een paar keer voor wat dreiging zorgde, maar dit liep niet uit tot grote kansen. In de 15e minuut lost Robin Schaapman het eerste schot van de wedstrijd, maar hij ziet de bal een hal metertje voorbij de goal gaan. Vanaf dit moment zakt Creil eigenlijk wat terug en komt Tollebeek meer in het spel. Beide ploegen komen er niet vaak uit, maar toch is het Tollebeek die voor de meeste dreiging zorgt. In de 20e minuut lijkt de 0-1 te vallen, maar de scorende man bevindt zich in buitenspel positie. In de 22e minuut is het dan wel raak. Na een overtreding van Frank van Bruggen krijgt Tollebeek een vrije trap aan de zijkant van de Creiler helft. Na inbreng van de bal in het 16 meter gebied krijgt Creil de bal niet goed weg waarna Tollebeek de bal in de kluts weet in te schieten, 0-1. De overige 25 minuten van de eerste helft verlopen vrij rustig met hier een daar kansjes voor beide ploegen.

In de tweede helft probeert Creil zich te herstellen, dit lukt dan op voetbalgebied erg goed. De mannen van Creil komen prima uit de kleedkamer en het is dan ook Anne Spoelstra die de eerste grote kans van de tweede helft krijgt, maar de bal gaat voorlangs. Eigenlijk is Creil de tweede helft de bovenliggende partij met prima voetbal, maar echte kansen komen er niet. Tollebeek wacht geduldig af en komt er zo nu en dan gevaarlijk uit met de snelle aanvallers. Eigenlijk is de enige echte grote kans in de tweede helft voor Creil in de 89e minuut. Na een prima actie van Anne Spoelstra wordt Jurjen Seine aangespeeld op de 16 meter. Seine twijfelt niet en schiet, maar de bal schuift jammer genoeg links naast de goal. Tollebeek weet hierna de rust te bewaren en brengt zichzelf niet meer in de problemen, wat leidt tot een 0-1 uitslag. Een domper voor de mannen uit Creil. Na een ongeslagen reeks van 7 competitiewedstrijden wordt er voor het eerst in 2017 verloren in competitieverband. Dit hoeft echter niet tot zorgen te leiden, want gezien het spel in de tweede helft gaat Creil de punten nog wel weer pakken. Zaterdag wacht Creil de nummer twee van de competitie, uit naar VHK.

Reageren