SC Stadskanaal verliest ook van Heerde

Geplaatst: door
SC Stadskanaal - Heerde 0 - 2

STADSKANAAL – SC Stadskanaal verloor de tweede opeenvolgende thuiswedstrijd met 0-2 van het eveneens prima presterende Heerde. Zonder de vaste krachten Sten Vos , Ron Lohuis en Hidde Jan Hidding maar met de van een lange blessureperiode terug gekeerde doelman Royce Geerlings weer onder de lat begon de thuisclub aan de wedstrijd.

Beide teams maakten in de eerste helft hun hoge positie op de ranglijst geen moment waar. Onnauwkeurigheid en vele onnodige overtredingen  voerden de boventoon. Af en toe was er slechts sprake van  goed spel . Misschien waren de beste mogelijkheden wel voor de thuisclub. Het meeste gevaar kwam vaak via de linkerflank zonder dat het iets opleverde. Ook Heerde stelde hier vrijwel niets tegenover al nam het in de 40e minuut geheel onverwacht de leiding. Nadat er niet goed weggewerkt werd was het Elkjar Dijkgraaf die dit afstrafte. Met een duidelijk ontevreden trainer Slor zocht men na 47 minuten met een 0-1 ruststand de kleedkamers op.

Na de thee zette de thuisclub de tegenstander onder druk maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. Dat het een lastige middag zou worden stond wel vast , helemaal toen Robert Oosting met twee onnodige gele kaarten er voortijdig vanaf moest. Door twee wissels toe te passen  (Tristan Rotman en Bryan Anandakumar  werden vervangen door Robin Boerhof en A junior Wessel Klijnstra maakte zijn debuut) probeerde Stadskanaal nog een wending aan het duel te geven. Ook Sander van Hoorn eveneens debuterend verving Jordy Geerlings. Wat Stadskanaal ook probeerde het leverde niets op.  Ruim in de extra speeltijd maakte Heerde dankbaar gebruik van de geboden ruimte door in de slotminuut  de 0-2 binnen te schieten. Rest slechts één conclusie: Deze wedstrijd snel vergeten en volgende week tegen Zuidwolde laten zien dat het beter kan.

Reageren