SC Stadskanaal verslaat Noordster voor de beker

Geplaatst: door
Noordster – Stadskanaal 1-2

OUDE PEKELA – Het afgelopen seizoen bereikten beide ploegen na het spelen van de nacompetitie promotie. Voor Noordster betekent het dat ze het komende seizoen uitkomen in de 1e klasse, terwijl de Sportclub uit Stadskanaal het in de 2e klasse mag gaan proberen. Vandaag stonden ze tegenover elkaar in de beker.

door Gert Meulman

Er wordt regelmatig gezegd dat het bekervoetbal nergens meer over gaat en dat het haast kan worden gezien als een soort van oefenduels. Het duel van vandaag werd er niet één van zeer hoog kaliber, daarvoor ging er teveel fout. Alleen in de eerste helft viel er nog wat te genieten, maar dat was dan ook vooral aan de bezoekende ploeg van trainer Rik Slor te danken. Links en rechts werd er door de verdediging van Noordster gesneden, waarna er vaak een afgemeten voorzet volgde.

Het was dan ook haast verwonderlijk dat de bezoekende ploeg maar met 1-2 de rust inging. Noordster kwam nog wel op voorsprong. Vanuit het niets maakte Mark Wever binnen tien minuten spelen de 1-0. Maar hierna was het dan ook gebeurt en namen de bezoekers het heft in handen. Vier minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Rechtsbuiten Sten Vos liet zijn tegenstander Maarten Koetje staan alsof hij er niet was, zijn afgemeten bal werd met het hoofd keurig afgerond door spits Jeffrey Bakker. De mee opgekomen laatste man Robert Oosting kopte even daarna op de lat. Aan de andere kant werd het nog even gevaarlijk toen Wever de bal laag voorlangs schoof. Stadskanaal bleef het betere van het spel houden en maakte met nog twintig minuten in de eerste helft te spelen verdiend de 1-2. Opnieuw was het Vos die te snel en te sterk bleek voor Koetje en zijn afgemeten bal was wederom een gemakkelijke prooi voor Bakker. Daarna was Bakker nog een keer dichtbij een score, zijn bal werd dit keer echter gestopt door doelman Damy Sinot.

In de tweede helft werd het spelbeeld er niet beter op. Aan beide kanten kwamen de ballen vaak niet meer op hun plek en het spel leek vermoeid en haast wat lusteloos. Men probeerde nog wel wat, maar het leverde niets meer op. Namens de ploeg van trainer Kenny Koning schoot Kees Dun vanuit de draai van dichtbij in de handen van doelman Royce Geerlings. De ingevallen Christian Drent schoot voorlangs. En de eveneens ingevallen Ahmed Yousif kwam net een teenlengte tekort na een voorzet van dezelfde Drent. Stadskanaal had ook nog wat kansjes. Bakker schoot voorlangs en Veld schoot via de lat over.

Reageren