SC Stadskanaal weet weer wat winnen is

Geplaatst: door
SC Stadskanaal - Raptim 4 - 1

STADSKANAAL – Stadskanaal behaalde na meer dan twee maanden eindelijk weer een overwinning en tankte weer een beetje zelfvertrouwen.  Hekkensluiter Raptim werd met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Gemakkelijk ging het allemaal niet.

Ook nu weer moest trainer Rick Slor weer puzzelen om een team binnen de lijnen te brengen. Een zestal spelers ontbraken en daarom kreeg A-junior Wessel Klijnstra en Bas Wirschuleit vanaf de aftrap het vertrouwen van Slor. Toch begon de thuisclub veel te slap aan de wedstrijd en dat werd in de 5e minuut dan ook afgestraft. Robert Mulder werd in buitenspelpositie aangespeeld en mocht van scheidsrechter Alkema doorgaan om doelman Geerlings met een lob te verschalken. Stadskanaal bleef aanknoeien en was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden . In de 38e minuut ging Robert Oosting goed door en wist zijn maatje Tristan Rotman op maat te bedienen. Van dicht bij liet hij doelman Bunskoek koppend kansloos. Dat trainer Slor niet tevreden was leidde er toe dat de thuisclub na de thee veel meer gedreven uit de kleedkamer kwam maar mocht niet klagen dat Robin de Leeuw vanuit een counter de thuisclub spaarde.

Twee minuten later was het voor de thuisclub wel raak. Linksachter Robbert Pals soleerde door de verdediging en werd door Marnix Leferink binnen de zestien onderuit geschoffeld. Tristan Rotman gaf doelman Bunskoek vanaf elf meter  geen kans.(2-1) Kort na de verkregen voorsprong had Jeffrey Bakker de afstand nog groter kunnen maken, na aangeven van Klijnstra ging de bal net naast. Toch wist Stadskanaal via invaller Saman op 3-1 te komen en was de wedstrijd in feite al beslist. Raptim sputterde nog even tegen en moest Royce Geerlings nog reddend optreden  op een inzet van Arnold Malkus, Omdat Raptim meer risico’s moest nemen ontstond er meer ruimte voor de knoalster voorwaartsen maar vooral de te pas en te onpas vlaggende grensrechter kon niet voorkomen dat Stadskanaal nogmaals wist te scoren. Opnieuw werd er binnen de zestien een overtreding begaan ,het betekende de tweede gele kaart voor aanvoerder Malkus, topscorer Bakker wist ook dit buitenkansje te benutten. (4-1) Stadskanaal is door deze zege vrijwel zeker van handhaving , Raptim zal nog flink aan de bak moeten om degradatie te ontlopen.

Reageren