SC Veenwouden ontvangt in derby Hardegarijp

Geplaatst: door

VEENWOUDEN – Komende zaterdag beloofd op voorhand een bijzondere competitieronde te worden in de tweede klasse I. De 4 ‘topteams’ van in deze klasse ontmoeten elkaar. Koploper SC Veenwouden ontvangt VV Hardegarijp en Be Quick Dokkum gaat op bezoek bij Zeerobben. Dan zal blijken of SC Veenwouden de mooie reeks kan voort zetten tegen een goed spelend VV Hardegarijp en of Be Quick Dokkum haar veelvuldig uitgesproken kampioensambities kan waarmaken tegen Zeerobben.

De selectie van SC Veenwouden mocht het afgelopen weekend nog een weekje rust nemen. Voor een aantal spelers met kleine pijntjes was dat helemaal niet zo verkeerd. Ook Zeerobben kon wederom niet in competitieverband uitkomen. Dit in tegenstelling tot VV Hardegarijp en Be Quick Dokkum. Door de invloed van koning winter begint het aantal wedstrijden per team behoorlijk af te wijken. In de weekenden van 25 februari en 4 maart worden de afgelaste wedstrijden ingehaald. SC Veenwouden gaat op 25 februari naar De Walde en op 4 maart naar SC Joure.

VV Hardegarijp had afgelopen zaterdag op het eigen kunstgras veld geen enkele moeite met een tam spelend FC Meppel. De wedstrijd eindigde in een terechte zevenklapper voor de Hurdegarypers, met toch nog een tegengoal. In Dokkum veegde een sprankelend Be Quick Dokkum de vloer aan met een door blessures geteisterd CVVO. Deze wedstrijd eindigde in een 5-1 overwinning. Hierdoor pakten de Dokkumers terecht de 2de periode en kon er na afloop een feestje worden gevierd.

Wat dat betreft beloofd het komende zaterdag een spannende competitieronde te worden. In de eerste competitiehelft wist SC Veenwouden, ondanks een aantal geblesseerde basisspelers, een zakelijke overwinning te boeken op VV Hardegarijp. De Hurdegarypers creëerden vooral in de eerste helft veel goede kansen, maar wisten deze niet te verzilveren. Kort na rust scoorde Nivard Vrieling de 0-1 voor SC Veenwouden en daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld.

Gemotiveerd

Komende zaterdag zal VV Hardegarijp er op gebrand zijn om de eerdere verliespartij recht te zetten. Op het middenveld en in de voorhoede beschikken de Hurdegarypers over een aantal getalenteerde spelers, waar onder het pareltje Berwoud Beimers. Dit talent gaat na dit seizoen zijn geluk beproeven bij de Harkemase Boys. Het is aan Feanwâldster trainer Riemer Kooistra om zijn spelersgroep hier tactisch op voor te bereiden. Dat zal ongetwijfeld goed komen. Zeker wanneer het team de eerder getoonde effectiviteit tot scoren kan laten zien. Gelukkig kan deze week weer getraind worden in Feanwâlden en de motivatie om te willen winnen van de Hurdegarypers zal zeker aanwezig zijn bij de selectie.

De derby SC Veenwouden – VV Hardegarijp begint zaterdag 18 februari om 14.30 uur op sportpark De Kemphaan in Feanwalden en staat onder leiding van scheidsrechter A.J. Benjamins uit Emmen. De wedstrijdsponsoren voor deze wedstrijd zijn: Snowcentrum Leeuwarden, Bosma & Jongeling Metselwerken uit Feanwalden en Brinksma Optiek uit Burgum. Er zal ongetwijfeld veel publiek afkomen op deze spannende derby. Uiteraard zal er ook live radioverslag zijn via RunweiSport. Het sportprogramma van onze regionale omroepen RTVNOF en Kanaal30.

Reageren