SC Veenwouden wacht pittige wedstrijd bij SV De Griffioen

Geplaatst: door

VEENWOUDEN – Zaterdag is de voorlaatste competitieronde van het seizoen 2017-2018. SC Veenwouden heeft in principe nog een punt nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen. SC Veenwouden gaat op bezoek bij SV De Griffioen uit Oosterwolde. Er wordt om 14.30 uur, onder leiding van scheidsrechter Volders uit Bedum, afgetrapt op Sportpark Oostenburg in Oosterwolde.

In de laatste wedstrijden tegen VVI, SC Stiens en VV Hardegarijp wist SC Veenwouden via een drietal gelijke spelen, 3 wedstrijdpunten te sprokkelen. Het goede van deze uitslagen is dat er niet werd verloren en dat SC Veenwouden op doelsaldo nu boven ONT staat en 6 wedstrijdpunten meer heeft dan de nummer laatst FC Grootegast. Het grootste probleem dat SC Veenwouden dit seizoen heeft is het ontbreken van scorend vermogen.

Opgaande lijn

In de wedstrijd tegen VV Hardegarijp afgelopen zaterdag werd ten onrechte een doelpunt niet toegekend. Dit was overigens wel een eigen goal van de centrale verdediger Tjeerd Rijpma van VV Hardegarijp. Dat op zich zegt voldoende. Desondanks leeft bij de staf en de selectie het besef dat er een opgaande lijn te pakken is. Met zaterdag over een week de laatste thuiswedstrijd tegen FC Grootegast, heeft SC Veenwouden zelf alles nog in handen om met het nodige vertrouwen richting de nacompetitie te gaan.

Voor zaterdag staat een zware uitwedstrijd op het programma tegen SV De Griffioen. De mannen uit Oosterwolde begonnen het seizoen moeizaam. Ondanks dat er een batterij aan spelers van hoger niveau terugkwam naar de club. Maar blessures gooiden te veel roet in het ‘eten’. In de thuiswedstrijd wist SC Veenwouden met veel strijd een 2-1 overwinning te behalen. Nu de selectie van SV De Griffioen weer compleet is, wordt het evenaren van dat resultaat een pittige klus.

SV De Griffioen is een zeer goed voetballend team als het op volledige oorlogssterkte is. Sinds de winterstop worden wedstrijden gewonnen en er volop gescoord door Robbin Wagenaar en Dominggus Nussy. De afgelopen weken stond het aanhaken voor de derde periodetitel centraal. In een tweeluik werd er door SC De Griffioen tweemaal verloren van BVC. Daarmee is BCV nu de titelkandidaat voor de derde periodetitel en staat er voor SV De Griffioen niet veel meer op het spel.

Reageren