SCD’83 stunt tegen Achilles 1894

Geplaatst: door

DEDEMSVAART – In ronde 17 van dit seizoen is het SCD’83 thuis op het sportpark De Boekweit in Dedemsvaart als eerste ploeg gelukt om de fiere koploper van de 3 klasse L Noord Achilles 1894 dit seizoen zijn eerste nederlaag toe te brengen 1 – 0. Sinds vorig seizoen 18 mei had de ploeg uit Assen geen competitie duel meer verloren.

Ondanks dit verlies blijft Achilles 1894 de trotse koploper met 13 punten voorsprong op de nummer twee Hoogeveen (zaterdag). In het veldspel was duidelijk te zien dat Achilles meer kwaliteit in huis heeft dan SCD’83 maar die met grote inzet, tactiek en discipline beslist niet de mindere ploeg waren. De Assenaren kregen in het begin enkele mogelijkheden die niet het nodige rendement opleverden, in de 12e minuut werd SCD’83 gevaarlijk, Niels Baas kwam een teenlengte te kort om doelman Arne Wilpshaar te verassen. Na ruim een kwartier was het topscoorder Romario Tjong – A – Sie ( 22 doelpunten ) die even aan de aandacht ontsnapte en een goede mogelijkheid kreeg maar werd dwars gezeten door de attente doelman Withaar. In de 20e minuut kende Achilles doelman Wilpshaar de nodige problemen pas in de 2e instantie was hij meester over de kopstoot van Aron Drent voordat Dimitri Tempelman gevaarlijk kon worden. Er deden zich aan weerzijden kleine mogelijkheden voor om de score te openen maar de stand bleef tot aan de rust 0 – 0.

Direct na het begin van de tweede helft kreeg invaller Erik Wencker een goede mogelijkheid  om de score voor de geel-blauwen te openen, hij passeerde wel doelman Wilpshaar maar was te ver naar buitengedrongen om doeltreffend uit te halen. SCD’83 werd brutaler en het geloof groeide dat er een goed resultaat kon halen tegen de ongeslagen koploper die wel dreigend maar zelden gevaarlijk waren voor het doel van Robert Withaar. Na 20 minuten veerden de SCD’83 aanhang op toen de bal van Dimitri Tempelman de opgekomen Ramon Hulleman bereikte en via de vingertoppen van doelman Arne Wilpshaar en de lat verdween de bal uiteindelijk over de zijlijn. In de 67e minuut was het juichen voor SCD’83, Jordi Hulleman vond met een scherpe passe de vrijstaande Aron Drent die zijn directe tegenstander met een perfecte beweging het bos in stuurde en ook doelman Wilpshaar had het nakijken op het schot in de hoek 1 – 0. Achilles 1894 probeerde het wel in het restant van de tijd om nog een puntje mee weg te snoepen uit Dedemsvaart, maar hun inzet liepen op niets uit tegen de verdediging van SCD’83 die punten niet meer weggaf.     

Lees nog meer op TweeNul, bijvoorbeeld over:

Reageren