Scheidsrechtelijke dwaling beslist topper tussen AVC en Makkum

Geplaatst: door
AVC - Makkum 0 - 1

SEXBIERUM – Een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter in de extremis afgelopen zaterdag in de topper tussen koploper AVC en nummer 2 Makkum.

door Jacob Fokkens

Tot dat bewuste moment is het bijna 90 minuten lang ploeteren in Sexbierum. De thuisploeg komt niet aan voetballen toe door een goed compact spelend Makkum. Met als gevolg harde duels. de scheidsrechter heeft zijn handen vol om het toch nog enigszins in goede banen te leiden. Tot aan de rust gaat het spel snel heen en weer en krijgen beide elftallen enkele mogelijkheden. Tot echt uitgespeelde kansen komen beide teams echter niet.

Na de thee wordt het er allemaal niet vriendelijker op maar zijn de kansen over en weer op één hand te tellen. En net als het in grote getale aanwezige publiek vrede heeft met de doelpuntloze topper eist de scheidsrechter een negatieve hoofdrol op.

Terwijl Makkum-speler Aise Gielstra na een duel om de bal geblesseerd blijft liggen, maken zijn ploeggenoten succesvol gebruik van de verwarring bij de thuisploeg. De aanval gaat via de linkerkant en de strakke voorzet komt tot voor het doel. De zwakke inzet van Makkum spits Tjitte Folkertsma is echter ruim voor de doellijn een prooi voor AVC-keeper Maikel Hartman. De leidsman die zelf te ver afstaat en bovendien enkele spelers en de keeper in het zichtveld heeft, is echter resoluut en ziet als enige op sportpark de Lytse Trije een geldig doelpunt 0-1.

Waar spelers en meegereisde supporters uit Makkum dankbaar het aangereikte cadeautje uitpakken, is de woede en frustratie bij de thuisploeg over de onterecht toegekende goal verklaarbaar. Een topper die nooit een topper werd en geen winnaar verdiende eindigde voor AVC dus in mineur.

Reageren