Sportclub met ballen: De Zouaven is meer dan alleen Ronald en Frank de Boer

Geplaatst: door

GROOTEBROEK – De Zouaven uit Grootebroek is meer dan alleen Ronald en Frank de Boer. Dat ondervond reizende reporter Dennis Nieuwenhuis zondag bij zijn bezoek aan de club uit de tweede klasse A.

De club in West-Friesland beschikt over een groot aantal vrijwilligers waar een beroep op kan worden gedaan. Eén daarvan is de vader van de beroemde tweeling, Cees de Boer. Hij is lid van de zogenaamde ‘stadionploeg’. “Als je zeg maar 75 jaar bent en je moet alle dagen thuis zitten dat is niks en als ik naar De Zouaven ga is dat ook gelijk goed voor de sociale contacten”, vertelt De Boer.

Manusje van alles

Wanneer je over sportpark De Kloet wandelt bestaat de kans dat je Koos Mekkelholt tegen het lijf loopt. Tijdens wedstrijddagen verkoopt hij lootjes en in de rust verkoopt hij samen met nog een andere vrijwilliger koffie en broodjes worst. Ook zondag gedurende het bezoek van sportclub met ballen. “Het loopt hard met de broodjes en dat komt ook het beste binnen. Het is maar een eurootje, je kan snel afrekenen en men is snel bij de bar weg”. Mekkelholt, gehuld met een grijs-rode stropdas is trots op De Zouaven. “Ik ben als Amsterdammer overgevlogen in 1971. Dus inmiddels al ruim 40 jaar hier, maar ik kan zeggen dat De Zouaven mijn grootste daginvulling heeft”.

Broodje kroket veel verkocht bij De Zouaven

Ook bij De Zouaven nam Dennis weer een kijkje in de keuken. Deze week was het broodje kroket daar het meest verkochte broodje. Na een zorgvuldige keuring besloot Dennis het broodje een 9,1 te geven. Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook eens bij jullie club op bezoek gaat? Geef je dan op via sport@nhsport.nl en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub met ballen wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op NH Radio.

Beluister hier een reactie.

Bron: RTV Noord Holland.

Reageren