Stadskanaal wint derby van Musselkanaal

Geplaatst: door
SC Stadskanaal – Musselkanaal 1-0

STADSKANAAL – Kleurige doelpalen, een van leuzen voorziene tribune, bij opkomst van beide elftallen een klinkend en kleurrijk vuurwerk, een van hogerhand toegewezen arbitraal trio, een hoop publiek, een wedstrijd met niet altijd even goed voetbal maar wel met veel strijd, dan is het gegeven gevonden, een echte derby in de kanaalstreek.

door Gert Meulman

Ondanks een druilerig regentje stonden er zo’n zeshonderd man publiek op het prachtige complex van de Sportclub Stadskanaal. Thuistrainer Rick Slor kon niet beschikken over zijn vaste waarde Hidde-Jan Hidding (hamstringblessure). Bernd van Bolhuis, de trainer van Musselkanaal en volgend jaar assistent hoofdtrainer bij derde divisionist Be Quick 1887, kan al een hele poos niet beschikken over zijn allersterkte opstelling. Toch pakte zijn team de wedstrijd goed op. Stadskanaal speelde in eerste instantie te gehaast en waren niet zorgvuldig. De blauwen leverden de bal te snel weer in en daarbij zaten de groenen er vanaf het beginsignaal goed fel op. De groene jacht op de bal resulteerde na tien minuten in hun eerste kans. Bij een hoge voorzet van Robin Gerlach was het doelman Royce Geerlings die op het natte kunstgras even uitgleed, waarna hij de bal tot zijn eigen geluk naast zich op de paal zag belanden. Denny Feiken van Stadskanaal kreeg terecht geel na een overtreding op de goed achterin acterende Ferdinand van der Sluis. Sten Vos van de thuisploeg schoot hierna op de paal, doelman Arjan Scholte Aalbes leek hierbij geklopt. De ploeg van Slor pakte na een harde charge van Jordy Geerlings op Gerlach hun tweede en terecht gele kaart. Musselkanaal bleef regelmatig de aanval kiezen en het was na een vrije bal van Kevin Oosting de inkomende Ruben Manning die van dichtbij naast kopte. Na dik een half uur spelen was het aan de andere kant Denny Feiken die van grote afstand een vrije bal hard en rakelings naast het doel schoot. Even later was het, ondanks dat de term hotseknots begonia voetbal rondom het veld werd gehoord, Roy Feiken die op aangeven van zijn broer Denny vanuit een kleine hoek dichtbij een doelpunt voor zijn ploeg kwam, Scholte Aalbes bracht knap redding.

Loepzuiver

In de tweede helft was het de thuisploeg die het voortouw in de wedstrijd nam. De ploeg van Van Bolhuis kwam er een stuk minder aan te pas. Hun ballen werden te onscherp ingespeeld en de hoge ballen naar hun voorwaartsen waren veelal een prooi voor de sterk als laatste man spelende Stadskanaal captain Robert Oosting. De thuisploeg kwam in de 63ste minuut op voorsprong. Uit een voorzet van Roy Feiken was het knap uit de draai Sten Vos die Scholte Aalbes volledig kansloos liet, 1-0. Slor bracht daarna Jeffrey Bakker en de van een blessure terugkomende Tristan Rotman binnen de lijnen. Yordi Saman en Ron Lohuis gingen naar de kant. Van Bolhuis bracht de vorige week in de wedstrijd tegen Gieten nog scorende B-junior Rolf Kayser binnen de lijnen, Tjeerd Sikkema ging voor hem naar de kant. Een kwartier voor tijd was het de hele wedstrijd met wonderschone en loepzuivere passes strooiende Roy Feiken die Rotman vrij voor de goal zette. Scholte Aalbes bracht knap redding op Rotman’s kopbal. De bezoekers probeerden daarna nog een punt binnen te halen en wisten weer wat meer de aanval te vinden. Een laag voorlangs gegeven bal van de ingevallen Jorn Wiekens werd door alles en iedereen gemist. Slor wisselde nog een keer, hij bracht Bidjoy Ramcharan voor Pascal Kok. Vlak voor tijd was het Jordy Geerlings die tegen zijn tweede gele en dus rode kaart aanliep. De goed invallende Kayser werd gevloerd, waarna de goed leidende Stundebeek niets anders overbleef dan rood te tonen. Uit de vrije bal werd niet meer gescoord, zodat de Stadskanaalsters nog steeds in de race zijn voor een eventuele promotie. Musselkanaal heeft de punten echter nog nodig voor klasse behoud.

Reacties (3)

Reageren