Stadskanaal wint kanaalstreekderby van Musselkanaal

Geplaatst: door

STADSKANAAL – Ongeveer 650 toeschouwers waren er getuige van dat zich Musselkanaal-supporters noemende figuren met spuitbussen de doelpalen en de nodige reclameborden in de nacht voorafgaand aan de derby groen hadden gespoten.  

Het mocht allemaal niet baten, de thuisclub wist met minimaal verschil de drie punten in eigen huis te houden. Zoals meestal was er ook in deze derby van goed voetbal geen sprake. De thuisclub had wel het betere van het spel maar dit leverde vooralsnog geen opgelegde kansen op. In de 8e minuut had Stadskanaal geluk dat een voorzet vanaf links via de paal weer het veld instuiterde.  De gasten zetten hierna wel enig druk maar dat ging allemaal zonder overtuiging. In de 17e minuut werd Sten Vos op maat bediend door Roy Feiken  maar de snelle Vos werd op het laatste moment gestuit. Twee minuten later was Vos dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet belandde onbereikbaar voor doelman Scholte Aalbes op de paal. Musselkanaal stelde hier bitter weinig tegenover ook al kopte  Ruben Manning een voorzet ruim over . Na 35 minuten spelen zag Denny Feiken zijn vrije trap net naast gaan en moest doelman Scholte Aalbes handelend optreden bij een schot van Roy Feiken. Ook in de tweede helft was het spel niet om over naar huis te schrijven.

Toch was het de thuisclub die in de 63e minuut verdiend op voorsprong kwam. Met een geweldige knal in de kruising liet Sten Vos de doelman kansloos en bepaalde naar later bleek de eindstand op 1-0. Na de deze voorsprong kreeg Stadskanaal door een kopbal van Tristan Rotman de kans op de 2-0, maar ook nu weer moest er een redding van de doelman aan te pas komen om verder onheil te voorkomen. In de slotfase probeerde Musselkanaal om er alsnog een gelijkspel uit te slepen en voerde de druk nog op . Verder dan een voorzet voorlangs en een vrije trap die door  de muur werd geblokt kwam men niet. Uiteindelijk werd er na 96 minuten afgefloten en kwamen de punten terecht bij de ploeg die er het meeste recht op had. Stadskanaal deed hiermee goede zaken aangezien de meeste naaste concurrenten puntverlies leden. Musselkanaal zal alle zeilen  moeten bijzetten om  nacompetitie te ontlopen. Stadskanaal moet zondag naar Sleen , een altijd moeilijk te bespelen tegenstander en Musselkanaal zal weer volop aan de bak moeten tegen koploper Asser Boys.

Reageren