Staphorst begint play-offs met zege op Ter Leede

Geplaatst: door
Staphorst-Ter Leede 2-0 (nacompetitie om promotie naar Derde Divisie), return op 23 mei

STAPHORST – Hoofdklasser Staphorst zette dinsdagavond voor eigen publiek een flinke stap richting Derde Divisie. Thuis tegen Ter Leede werd het 2-0. Volgende week dinsdag is in Sassenheim de return.

Allereerst wacht de ploeg van trainer Jan Vlap zaterdag de noordelijke bekerfinale in en tegen Genemuiden. De partij op sportpark De Wetering begint om 17.00 uur.
Op het eigen Noorderslag was Staphorst in de eerste helft iets sterker dan Ter Leede, maar een treffer leek uit te blijven. Op slag van rust bewees topscorer Martijn Brakke weer eens zijn grote waarde. Uit een voorzet van Jeroen van der Meer schoot de blonde spits raak: 1-0.

Licht valt gedeeltelijk uit

Ook in het tweede bedrijf waren de geelhemden wat dreigender. Halverwege de tweede helft liet scheidsrechter Edgar Bijl uit Hendrik-Ido-Ambacht inrukken, omdat twee lichtmasten niet meer naar behoren functioneerden. Nadat het euvel verholpen was, werd de strijd alsnog voltooid.
Twintig minuten voor tijd kogelde Jeroen van der Meer op aangeven van Mike Reuvers raak: 2-0. Overigens keert de schutter volgend seizoen terug bij ASV in Dronten. Bijna scoorde Van der Meer in de extra tijd nogmaals, maar van dichtbij richtte hij iets te hoog.

Basisopstelling Staphorst:
Oosterhof; Van de Burg, Koster, De Jong, Crediet; Rosink, Mijnheer, Van der Meer; Reuvers, Brakke en Schra.
Scoreverloop: 45. 1-0 Martijn Brakke, rust, 71. 2-0 Jeroen van der Meer.

Reageren