Staphorst blijft bij winst op vinkentouw

Geplaatst: door

STAPHORST – Op wedstrijddag 7 staat Staphorst de streekderby tegen het verrassend spelende Berkum te wachten. De promovendus die na een aantal jaren eerste klasse voetbal weer terug is in de hoofdklasse, presteert boven verwachting en staat op een gedeeld tweede plaats van de ranglijst. Het zal dus een flinke klus voor Staphorst worden om de punten van de Vegtlust mee te nemen.

Hoewel ze bij Berkum best realistisch zijn en heus niet met de borst vooruit lopen, is de seizoensstart tot nu toe crescendo verlopen en kan men vooralsnog puike cijfers overleggen! De punten die tot dusver zijn behaald kunnen ze niet meer afpakken en zijn binnen. Tot nu toe wist de ploeg van trainer Arno Hoekstra 13 punten te halen en bezet daarmee, samen met SC Genemuiden, de tweede plaats op de ranglijst. Op eigen veld haalde Berkum het maximale resultaat. Met 9 uit 3 en het veelzeggende doelsaldo van 11 – 4, heeft Berkum aardig indruk gemaakt. Buitenshuis werden tot nu toe  4 punten bijeen gesprokkeld door de gastheren van komende zaterdag. Zo werd er knap met 0 – 1 gewonnen bij Sparta Nijkerk en bleven doelpunten uit bij de ontmoeting tegen AZSV. Vorige week speelde Berkum de topper tegen Excelsior’31. De ploeg van trainer Peter Wesselink was evenwel een flinke maat te groot voor Berkum en won dan ook dikverdiend met 3 – 1. En daarmee mocht Berkum niet eens ontevreden zijn.

Staphorst heeft zich na een magere seizoensstart nog niet helemaal weten te herstellen en staat na het gelijke spel tegen Eemdijk inmiddels al op 6 punten van lijstaanvoerder Excelsior’31. Weliswaar werd er met name voor de pauze heel behoorlijk voetbal gespeeld, de kansen die werden gecreëerd bleven onbenut. Op papier lijkt de wedstrijd Berkum versus Staphorst een interessante ontmoeting, maar of dit ook zal worden vertaald op de kunstgrasmat is nog maar afwachten. Staphorst zal op haar qui-vive dienen te zijn voor de snelle omschakeling, die veelal via de zijkanten plaatsvinden. De brigade van Jan Vlap moet gewoon doen waar het goed in is. Uitgaan van eigen kwaliteiten, als collectief opereren en met een gezonde portie agressie zonder ontzag te tonen, Berkum bestrijden. Worden de kansen deze keer wel omgezet in doelpunten, dan mogen we positief gestemd zijn over een goed resultaat. Bij een driepunter blijft Staphorts op  het vinkentouw en dat alleen moet al voldoende motivatie zijn om vol voor de winst te gaan.

Scheidsrechter van dienst is René Wijma. Samen met zijn onmisbare assistenten zal de leidsman uit het Friese Oosterwolde de wedstrijd vanaf 14.30 uur in handen hebben. Eerder dit seizoen was de arbiter al te bewonderen bij AZSV – Berkum en Staphorst – Ajax. Hopelijk wordt het hem niet te moeilijk gemaakt en mag hij samen met de aanwezige toeschouwers genieten van een attractieve en sportieve wedstrijd.

Reageren