Staphorst kijkt uit naar droomfinale

Geplaatst: door

STAPHORST – Toen maandag 1 mei bekend werd dat Staphorst de bekerfinale uit moest spelen, was er aanvankelijk een lichte teleurstelling.

door Johan Post

Maar al gauw veranderde deze in iets strijdbaars. SC Genemuiden mocht dan wel het voordeel hebben door op eigen veld te spelen, dit nam niet weg dat Staphorst van plan is om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Integendeel zelfs, de hunkering om opnieuw de cup in handen te krijgen is ruimschoots aanwezig bij de bekerhouder uit Staphorst. Nu de ploeg van Jan Vlap in de finale staat, is er maar één opdracht en dat is opnieuw de sterkste zijn. Reikhalzend wordt er dan ook uitgekeken naar deze clash.

Van de 6 gespeelde wedstrijden in de districtsbeker Noord, had SC Genemuiden over geluk niet te klagen. Liefst 5 duels daarvan mocht de ploeg van Jan van Raalte op de eigen Wetering spelen. Alleen de wedstrijd tegen Pelikaan S moest buitenshuis worden afgewerkt. De weg naar de eindstrijd ging voor SC Genemuiden als volgt; HODO, Emmen en Loppersum werden aan de zegekar gebonden. Vervolgens moest in de achtste finale een uitwedstrijd bij Pelikaan S worden gespeeld. Uiterst verrassend verloor SC Genemuiden dit onderonsje en leek te zijn uitgeschakeld. Echter Pelikaan S had buiten de waard gerekend. Wat bleek; de tweede klasser had trainer Kurt Elschot mee laten spelen, wat achteraf niet had mogen gebeuren. Nu hadden ze er bij SC Genemuiden lucht van gekregen en een officiële klacht bij de KNVB  was geboren. Om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk won SC Genemuiden het kort geding en kon alsnog doorstromen naar de kwartfinale. Daar wachtte WVV, maar ook deze hindernis werd overwonnen. In de halve finale was d ‘Olde Veste geen partij voor SC Genemuiden. Staphorst daarentegen speelde 3 uit en 3 thuiswedstrijden. De eerste drie ronden werden Klazienaveen, Zwartemeer en Hoogezand relatief gemakkelijk aan de kant gezet. In de achtste finale was SWZ Boso Sneek de tegenstander. Pas na strafschoppen wist Staphorst het vege lijf te redden in Friesland. Vervolgens werd MSC Meppel in de kwartfinale vakkundig aan de kant gezet. Buitenpost was in de halve finale de opponent van Staphorst. Ook hier had de brigade van Jan Vlap het vrij gemakkelijk tegen. Door eerder genoemde resultaten zullen SC Genemuiden en Staphorst de finale spelen.

De verwachting is dat er zeer veel supporters zullen afkomen op deze kraker. Naast het feit dat het een heuse derby zal worden, is in beide kampen de vurige wens aanwezig om de buurman een kopje kleiner te maken. Uiteraard moet dit alles binnen de perken blijven. Echter derby’s als deze zullen bijna altijd gekenmerkt worden door sportieve strijd. Ook deze keer is de verwachting dat de spelers elkaar weinig zullen toegeven. Zeg nu zelf, wedstrijden als deze halen immers het beste bij een voetballer naar boven. De hele week wordt er over niets anders gesproken dan deze titanenstrijd. Op het werk, bij de clubs en in de privésfeer gaat het haast nergens anders over dan de finale van de districtsbeker. Hopelijk gebruiken ze bij beide ploegen hun gezonde verstand en laten ze elkaar in hun waarde. Dat er momenten zullen zijn dat de grens van het toelaatbare wordt opgezocht, dat valt niet te voorkomen. Maar laat er alstublieft wel over en weer het respect zijn. Alleen als er binnen en buiten de lijnen sportiviteit wordt betracht, dan mag de hoop op een spektakelstuk aanwezig zijn. Namens de KNVB is scheidsrechter Jesse Rozendal op deze heerlijke affiche gezet. Samen met zijn onafscheidelijke assistenten zal de leidsman uit Zwaagwesteinde ervoor moeten zorgen dat het allemaal vlotjes gaan verlopen.

Reageren