Staphorst oefent bij Flevo Boys

Geplaatst: door

STAPHORST – Na een korte onderbreking staat Staphorst komende zaterdag alweer de eerste oefenwedstrijd te wachten. In Emmeloord zal het in Flevo Boys een oude bekende treffen.

De ploeg van trainer Inne Schotanus, wiens contract niet zal worden verlengd, degradeerde vorig seizoen en speelt dus een treetje lager. Op dit moment is Flevo de trotse koploper in de sterke eerste klasse D en is het de enige ploeg die nog geen wedstrijd heeft verloren. Samen met SVZW en DETO zal moeten worden uitgemaakt wie volgend seizoen weer in de hoofdklasse zal mogen uitkomen. Aangezien we Flevo Boys een warm hart toedragen, hopen we dat ze na dit seizoen de platte kar tevoorschijn mogen halen, om zich dan te laten huldigen als kampioen.

Gezien de grootte van de club (1200 leden) behoort Flevo Boys ook thuis in de hoofdklasse. Toch heeft de club een roerige tijd achter de rug. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een geheel nieuw bestuur. Henderikus Oostra is tijdens een goed bezochte ledenvergadering gekozen als nieuwe voorzitter. Samen met zijn mede bestuursleden zal Oostra de nieuw ingeslagen weg tot een goed einde moeten brengen. Het vertrouwen dat dit gaat lukken is zeker aanwezig in Emmeloord.

Bij Staphorst daarentegen is het op bestuurlijk gebied heerlijk rustig. Vol goede moed zal het vervolg van de competitie worden ingezet. Evenals zijn collega, is Jan Vlap ook bezig aan zijn laatste seizoen. En hem kennende zal hij dit seizoen maar  al te graag met een prijs willen afsluiten. Dat hij daartoe in staat is bewijst zijn CV, die klinkt als een klok. In de competitie zit Staphorst nog steeds op het vinkentouw, terwijl de districtsbeker tot nu toe ook crescendo verloopt. Kortom, er zijn nog uitdagingen genoeg om het huidige seizoen succesvol af te sluiten.

IJs en weder dienende begint de hervatting van de competitie volgende week zaterdag 20 januari met een uitwedstrijd in en tegen Huizen. Echter voor het zover is zal de ploeg warm moeten draaien in twee oefenduels, waarin achtereenvolgens Flevo Boys en Alcides de tegenstanders zullen zijn. Omdat Staphorst om 17.00 uur de nieuwjaarsreceptie zal houden, is op verzoek van het bestuur de aanvangstijd bij de wedstrijd tussen Flevo Boys – Staphorst op 13.30 uur gezet.

Reageren