Staphorst staat getergd CSV Apeldoorn te wachten

Geplaatst: door

STAPHORST – Na de uitschakeling tegen Flevo Boys in de districtsbeker zal de knop weer moeten worden omgezet en staat Staphorst aanstaande zaterdag de terugwedstrijd tegen CSV Apeldoorn te wachten. Op de openingsdag van de competitie speelden beide opponenten met 1 – 1 gelijk.  

Het hele seizoen is het al kwakkelen met de ploeg uit Apeldoorn. Het gevolg is dat de ploeg, van de inmiddels weggestuurde trainer Schefczyk, terug is te vinden in de onderste regionen. En dat ondanks de nieuwelingen en de terugkeer van Richard van Schooten.

Na een verblijf van een aantal maanden in en bij Spakenburg, keerde de topscoorder van het vorige seizoen weer terug op Orderbos. Windeieren heeft het tot nu toe niet opgeleverd, integendeel zelfs. Toch zijn we ervan overtuigd dat CSV Apeldoorn het vege lijf zal gaan redden. Daarvoor herbergt de selectie eenvoudigweg teveel kwaliteit! Echter eerst zal het vertrouwen weer moeten toenemen en wat is daarvoor beter dan een driepunter tegen Staphorst. Afgelopen zaterdag sprokkelde CSV Apeldoorn een duur punt mee uit Rijssen. Weliswaar was Excelsior’31 de bovenliggende partij, doelman Patrick Jansen wist met enkele fraaie safes zijn ploeg op de been te houden.

In tegenstelling tot de bezoekers, kennen de gastheren weinig zorgen. Het kampioensschap kan men vergeten en zonder enige druk kan Staphorst de resterende 4 competitiewedstrijden uitspelen. Misschien dat dit er wel zal toe bijdragen dat er nog een aantal driepunters op het conto kunnen worden bijgeschreven. Echter voor het zover is zal er eerst met CSV moeten worden afgerekend. De ploeg uit Apeldoorn heeft diverse ploegen in de nek hijgen wat de gevarenzone betreft en zal alle middelen aanwenden om met een positief resultaat het Noorderslag te verlaten. Trainer Jeroen Burghout zal zijn ploeg dus niet hoeven te motiveren. Scheidsrechter Harold van de Ketterij is namens de KNVB op dit duel gezet. Samen met zijn assistenten, de heren D. Henkens en D. de Haan, zal de referee uit Goes ervoor moeten zorg dragen dat alles goed verloopt.

Reageren