Surhuisterveen wint met zevenklapper van SVMH

Geplaatst: door
Surhuisterveen - SVMH 7-0

SURHUISTERVEEN – Surhuisterveen heeft zondag een gemakkelijke zege behaald op SVMH. De oranjehemden hadden geen problemen met de ploeg uit Niebert/Nuis.

Op een winderig sportpark ’t Ketting in Surhuisterveen werd de wedstrijd gespeeld op kunstgras. Het hoofdveld was niet bespeelbaar na de vele regenbuien. De wind speelde een grote rol. De ballen kwamen niet goed aan bij zowel de thuisclub als bij de bezoekers. Toch was het de thuisclub die de score opende. In de tiende minuut schoot Robert Jan Vos een vrije trap in een keer binnen: 1-0. Vijf minuten later was het Wesley de Vries die na een voorzet van Marco de Jong de 2-0 maakte. Direct hierna moest De Vries geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door Leon van Dijk. Verder gebeurde er niet veel meer voor de rust.

In de pauze moest doelman Jan Gjalt Arends van SVMH door een hamstringblessure noodgedwongen achterblijven in de kleedkamer. Rechtsback Gerard Beerling werd zijn vervanger in de goal. In het begin pakte Beerling nog een paar goede inzetten. Maar in de 55ste minuut was het Leon van Dijk die de 3-0 scoorde. Bart Cazemier tekende tien minuten later voor de 4-0.

Ferdy Graeler time

Daarna was het Ferdy Graeler-time. Na twintig minuten kwamen hij en Wierd Hamstra in het veld voor Tobi Nijboer en Marco de Jong. In de resterende tijd die Graeler meespeelde, scoorde hij een onvervalste hattrick. Drie doelpunten in 25 minuten tijd is een zeer goede prestatie. Graelers treffers – de ene nog mooier dan de andere – zette een 7-0 einduitslag op het bord. Met deze zevenklapper stuurde Surhuisterveen SVMH terug naar huis. Een goede overwinning voor de Feansters na twee nederlagen. Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen Gruno uit Groningen.

Reageren