SV Bedum langs koploper Blauw – Geel ’15 na voetbalgevecht

Geplaatst: door
SV Bedum - Blauw Geel'15 5 - 3

BEDUM – Blauw–Geel ’15 is dit seizoen zo’n beetje de ongenaakbare koploper in de vijfde klasse D. Met een spits die er al 35 in heeft liggen was de verdediging van SV Bedum vandaag gewaarschuwd. Met een aantal belangrijke afwezigen en blessures wist trainer Dick Visser toch een prima elftal op de been te brengen. Na 95 minuten vechtvoetbal stapte de paarshemden met een heerlijk gevoel het veld af en werd het aantal wedstrijden ongeslagen omhoog getild naar twaalf. Het werd uiteindelijk 5-3.

Nog voordat alle bezoekers hun eerste slok koffie tot zich hadden genomen lag de bal al in het doel van de bezoekers. Na welgeteld 57 seconden nam Fokkema een zeer scherpe corner die richting de verste doelpaal vloog. Ondanks een uiterste inspanning op de lijn suisde de bal het doel in, 1-0.

Leuk feitje: dit is al de derde keer dit seizoen dat Fokkema op zo’n manier een goal maakt. Dit kunnen we dus geen geluk meer noemen! Dit zorgde voor een extra motivatie boost, niet dat de mannen van Visser dit nodig hadden. Ondanks dat Blauw – Geel ’15 veelal de bal had en probeerde op te bouwen, waren de Bedumers veel feller en werden de duels gewonnen. Dit tot frustratie van de trainer van de bezoekers, die na 15 minuten genoeg had gezien. Met een dubbele wissel probeerde hij een shock effect te creëren, maar dit bleef uit. Het was Bedum dat de score zou uitbreiden. Na wederom een sterke actie over rechts werd de afgeslagen bal opgevangen op de rand van de zestien door rechtsback de Lange. Niet de eerste persoon waaraan je denkt bij een wereldgoal, maar de goden waren met de back. Met een sublieme aanname en een prachtige dropkick van 20 meter liet hij de keeper in de lange hoek kansloos, 2-0. Nog binnen het half uur zou Bedum op gelukkige wijze op een nog comfortabele voorsprong komen. Een vrije bal werd scherp ingedraaid door aanvoerder Stuive en leek een prooi voor de keeper. Deze kreeg de bal echter niet onder controle en spits Buurlage was er als de kippen bij om de losgelaten bal in te tikken, 3-0.  Dit bleek ook één van zijn laatste acties. De spits moest er helaas af met een voetbalblessure en werd vervangen door Gall. Een score tot ongeloof van iedereen op het veld en de zijlijn. Hierna begon Blauw – Geel ’15 nauwkeuriger te voetballen en kwamen de eerste speldenprikken ook. Meerdere afgeslagen schoten leverde niks op en keeper Heemstra tikte nog een listige bal uit de bovenhoek. Bedum mocht de rust in met een score die ongetwijfeld veel geld had opgeleverd op menig goksite voor de optimist die dit had ingevuld.

Loon naar werken

Het strijdplan van Bedum wijzigde niet, compact en gedecideerd verdedigen. Een donderspeech van de trainer van Blauw – Geel ’15 wierp wel zijn vruchten af. De geelhemden trachtte de controle over de wedstrijd over te nemen, waarbij Bedum gokte op de counter. Hoge ballen vielen in het eerste gedeelte van de tweede helft niet goed, waarbij de strijd op het middenveld de sleutel tot de overwinning bleek. De duels werden feller en de Bedumers wisten de scheidsrechter steeds vaker mee te krijgen. Dit tot frustratie en ongeloof van de bezoekers. Toch kwamen de bezoekers in de 60e minuut ook verdiend op het scorebord. Een voorzet van links werd in het duel ongelukkig geraakt door Brands, die de bal achter Heemstra zag stuiteren. Na deze aansluitingstreffer was het alles of niets voor de bezoekers, maar ze kregen de deksel  op de neus. Na een spaarzame counter brak Smit goed door en kreeg de bal voor. Gall had zich al opgesteld bij de tweede paal en tikte simpel binnen, 4-1. De laatste minuten (inclusief blessuretijd) bleken de gekste. In de 90e minuut kwam Blauw – Geel ’15 op 4-2 na een corner die door meerdere mensen gemist werd en maakte vervolgens in de 93e minuut ook 4-3. Topscoorders Kleve draaide goed weg en schoot onberispelijk binnen. In de allerlaatste secondes counterde Bedum naar de einduitslag. Een sterke actie van Helder zette drie man op het verkeerde been en de voorzet werd met een geweldige snoekduik door Smit ingeknikt, 5-3. Hierna floot de scheidsrechter ook af.

Door deze overwinning is de aansluiting met de top 3 hersteld en heeft Bedum z’n lot weer in eigen hand. Leuke bijkomstigheid is dat de paarshemden ook de 2e periode aanvoeren. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij Tynaarlo. Aanvang 14.00 uur.

Reageren