SV Bedum wint van Grijpskerk

Geplaatst: door
SV Bedum - Grijpskerk 3-0

BEDUM – In de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen werd er in Bedum gespeeld tegen derdeklasser Grijpskerk.  Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0 voor de ploeg van Remy van der Wal.

SV Bedum kwam goed uit de startblokken en zette Grijpskerk direct goed onder druk. Dit resulteerde in een paar prima kansen. Wilco Stolwijk kopte van dichtbij over, en de 100 procent kans van Roy Mertens miste ook de goal op een haar. Verder misten Nigel Bakker en nieuwbakken SV Bedum speler Matthijs Loer nog de scherpte voor het doel.

In de 25e minuut werd het dan toch 1-0 voor Bedum. Na een prima actie van Anne-Jits Sijbesma schoot Soeratmin Venema de bal  fraai achter de doelman van Grijpskerk. Op een paar spelde prikken na kon Grijpskerk hier weinig tegenover stellen. Na een fraaie combinatie tussen Nigel Bakker en Anne-Jits Sijbesma werd Soeratim Venema weggestuurd. Hij werd onreglementair neergehaald in het strafschopgebied. De strafschop werd door Venema zelf genomen echter werd deze buitenkans door de keeper gestopt.

Kort in de tweede helft was het weer raak voor Bedum. Op een voorzet van Nigel Bakker was de ingevallen George Deuling attent en schoot de 2-0 binnen. Bedum bleef de betere ploeg en creëerde een behoorlijk aantal kansen, zo waren Joachim Belga, Nigel Bakker en George Deuling dicht bij de 3-0. Echter door goed keeperswerk bleef de 2-0 op het scorebord. In de 84e minuut werd het dan toch 3-0 door wederom een goal van George Deuling.

Al met al een prima eerste wedstrijd voor de Bedumers na de eerste week in de voorbereiding. Zaterdag wordt er in Eext gespeeld tegen Aduard. Hierna volgt de laatste oefenwedstrijd op dinsdag 29 augustus in Bedum tegen Roden (19.30 uur).

Reageren