SVBO – Emmen eindigt onbeslist

Geplaatst: door
SVBO – Emmen 1-1

BARGER OOSTERVELD – Gistermiddag stond de inhaalwedstrijd tussen SVBO en Emmen op het programma. De vorige keer was het kunstgrasveld nog niet in orde en kon er nog niet gevoetbald worden. Vandaag ging de wedstrijd gelukkig door. Een spannende pot eindigde uiteindelijk op een niet leuke manier in een 1-1 eindstand.

De wedstrijd begon best saai. Er gebeurde niet echt veel en goed voetbal was het ook niet. Heijne was als eerst gevaarlijk, maar trof geen doel. Aan de andere kant was het Patrick Eberhard met een afstandsschot, maar die werd goed gered door Lennon Ebeltjes. Even later kwam Eberhard alleen voor Ebeltjes, maar wederom kwam Ebeltjes als winnaar uit de strijd. Daarna werd SVBO wat dreigender. Een schot van Jagt ging over. Na slecht wegwerken van doelman Van der Swaluw van Emmen, schoot Davy Wessels ineens op doel van een grote afstand, maar deze poging ging naast. Toch kwam SVBO vlak voor rust nog op een 1-0 voorsprong. Vanaf rechts kwam de bal laag voor, Robin Heijne nam goed aan, draaide weg en schoot richting doel. Van dichtbij stond Davy Wessels als een echte spits op de juiste plek en tikte de bal binnen. Even later ging nog een schot van SVBO voorlangs.

Na rust werd Emmen beter, maar was de eerste kans voor SVBO. Davy Wessels schoot net voorlangs. Aan de andere kant dook de spits van Emmen vrij voor Ebeltjes op, maar wederom redde Lennon Ebeltjes, die een prima wedstrijd speelde. SVBO was dichtbij de 2-0, maar uit de draai werd het schot van Dylan Wessels net naast getikt. Emmen was na rust de bovenliggende partij, SVBO beperkte zich tot counters, maar kwam hier niet echt goed uit. Emmen kreeg weer een kans, maar wederom lag Ebeltjes in de weg. De druk van Emmen werd groter en de gelijkmaker bleef ook niet lang meer uit. Een klein kwartier voor het eind van de wedstrijd viel de gelijkmaker dan toch. De eerste kopbal van Patrick Eberhard van dichtbij werd gered door Ebeltjes, maar op de tweede poging had ook hij geen antwoord meer en viel, voor Emmen de verdiende gelijkmaker, want Emmen was vooral na rust de betere ploeg moeten we eerlijk bekennen.

Daarna werd deze spannende derby wat ontsierd met een aantal gele kaarten. De scheidsrechter floot niet zo verkeerd, maar in het laatste kwartier was hij de kluts kwijt en dat wekte toch wat irritatie op. Zo ontstond er na het fluitsignaal voor een overtreding van SVBO nog een duel om de bal. Een speler van Emmen kwam met gestrekt been in op Scholtens in dit duel. Hierop duwde Wolbers de speler weg. Het opstootje wat hierna volgde leverde even wat duw en trekwerk op, zonder dat er eigenlijk echt iets bijzonders gebeurde. De scheidsrechter vond het wel nodig om Wolbers nog een rode kaart te tonen. De vrije bal die hierop volgde werd uitverdedigd voor SVBO en gelijk hierna werd ook afgefloten. Een meer spannend dan goed duel eindigt zo in een gelijkspel. Voor rust was het niet best, maar kwam SVBO wel voor. Vlak na rust had SVBO misschien de 2e kunnen maken, maar in de rest van de tweede helft was Emmen de betere en scoorden zij uiteindelijk de verdiende gelijkmaker. Jammer was het opstootje aan het eind van het duel, want dat was totaal niet nodig.

Zondag speelt SVBO een uitwedstrijd. Dan gaat het op bezoek bij GRC Groningen.

Reageren