SVBO ongelukkig en geflatteerd onderuit tegen Nieuw Buinen

Geplaatst: door
SVBO - Nieuw Buinen 1 - 4

BARGER OOSTERVELD – SVBO heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen Nieuw Buinen, de nummer 2, verloren met 4-1. Een geflatteerde nederlaag, want SVBO heeft genoeg kansen gehad, trof 3 keer de lat, zag tweemaal een bal van de lijn gehaald worden, maar het mocht vandaag niet zo zijn. In de slotfase viel de 2-1 voorsprong voor Nieuw Buinen, waarna de 3e en 4e treffer ook nog eens vielen in blessuretijd.

Een derby, tussen een nummer 12 en de nummer 2. Toch waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd in de eerste helft. De eerste mogelijkheid was voor Hateboer van Nieuw Buinen, die alleen op Ebeltjes afkon, maar zijn schot met links werd uiteindelijk een rollertje. Aan de andere kant een kans voor SVBO na een goede aanval over links, via Robin Heijne. Zijn voorzet was hard en laag, maar wel goed en zo kon Wielens eenvoudig binnen schieten en stond SVBO op 1-0. Niet veel later was SVBO weer dichtbij een treffer. Een harde, lage vrije bal van Wielens werd gepakt door de doelman van Nieuw Buinen, Smit. De aanvallen van Nieuw Buinen vandaag begonnen vaak bij spits Koen Hateboer. Hij kreeg ook iets teveel ruimte en kon vrij schieten van een meter of 20, maar met een prachtige redding hield Lennon Ebeltjes de bal uit de bovenhoek. Even later een kans over links van Nieuw Buinen, alleen belandde dit schot in de handen van wederom Ebeltjes. SVBO zelf zakte wat in, maar werd vaak gevaarlijk uit de omschakeling. Zo een mooie aanval via de linkerkant, gaf Wielens voor en schoot Davy Wessels ineens, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Niet veel later een ingooi richting Heijne, die met een aardige aanname zijn tegenstander kwijt was, hard schoot, maar ook nu kwam het schot, ditmaal van Heijne, op de lat. Zo bleef het voor rust eigenlijk wonder boven wonder slechts 1-0 voor SVBO.

Na rust begon Nieuw Buinen stukken beter, of SVBO juist wat minder. Al heel snel viel de gelijkmaker. Misschien wel te snel. Koen Hateboer kreeg iets teveel ruimte en van een kleine 20 meter schoot hij hard en laag de bal in de hoeken. 1-1. Daarna drukte Nieuw Buinen gelijk door en een paar minuten later een voorzet en bij de tweede paal een hard en laag schot, maar Ebeltjes redde uitstekend. Daarna bleef Nieuw Buinen de ploeg met het meeste balbezit, maar kreeg SVBO toch weer de grotere kansen. Zo uit een vrije trap van Wielens, de bal stuiterde vlak voor doelman Smit nog, waardoor de rebound er was voor Wolbers, maar hij stuitte op Smit. De bal kwam terecht bij Davy Wessels, maar ook hij kon de bal niet binnen krijgen. Aan de andere kant was Nieuw Buinen dichtbij uit een hoekschop, maar de kopbal ging voorlangs. SVBO was weer dichtbij na een voorzet op Dylan Wessels, alleen zijn bal werd van de lijn gehaald. Niet veel later was Nick Hidding dichtbij de voorsprong voor SVBO, maar zijn kopbal kwam op de lat. De bal die terug kwam kopte Hidding weer op doel, maar ook deze bal werd van de lijn gehaald. Het zat dus ook totaal niet mee. Het aluminium werd deze wedstrijd vaker getroffen. Ook Nieuw Buinen schoot hard op de lat. En uiteindelijk vlak voor tijd, kreeg Nieuw Buinen misschien wel het geluk van de bovensten. De lange bal viel goed voor Lukens en die rondde beheerst af. 1-2. In de 88e minuut. Bij SVBO knakte iets, want het had de andere kant op kunnen en misschien wel moeten vallen. Nieuw Buinen was even later weer dichtbij, maar het schot ging in de korte hoek via Ebeltjes naast. Toch werd het nog 3-1 voor Nieuw Buinen uit een makkelijk gegeven strafschop, want Jeuring blokte de bal, maar beging volgens de scheidsrechter een overtreding. Hateboer wist ook deze te scoren. Om het allemaal nog erger te maken, viel uit een counter ook nog eens de 4-1 voor Nieuw Buinen, wederom was het Hateboer die scoorde.

Zo eindigde de wedstrijd in een geflatteerde 4-1, want ondanks dat Nieuw Buinen meer balbezit had, kreeg SVBO toch ook een aantal goede kansen en had het ook 4-4/5-4 kunnen worden. De bal wilde er blijkbaar gewoon niet in. 3x de lat, 2x van de lijn. Toch moet SVBO de rug weer rechten. Volgende week staat wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan gaat het op bezoek bij VKW uit Westerbork. De ploeg die ook strijd tegen degradatie.

Reacties (2)

  1. buunermond zegt

    Klopt.Beide ploegen kansen en als het gelijk gebleven was had je mij ook niet gehoord maar je weet kanarie dat wanneer je eenmaal in die hoek zit dan zit ook alles tegen. Jullie redden het wel. Succes verder

Reageren