SVBO wint in doelpuntrijk duel van LAC Frisia 1883

Geplaatst: door
SVBO - LAC Frisia 1883 6-3

BARGER OOSTERVELD – SVBO heeft zich goed weten te revancheren na de nederlaag van vorige week bij buurman Emmen. Thuis werd de nummer 13 van de ranglijst, LAC Frisia 1883, met een 6-3 nederlaag naar huis gestuurd. SVBO blijft 5e, is veilig en doet zelfs nog mee in de strijd om de 3e periodetitel, samen met WVV, Hoogeveen en Alcides. Volgende week gaat SVBO op bezoek bij Alcides.

SVBO begon goed aan de wedstrijd. Al binnen 5 minuten stond het 1-0. Uit een voorzet kwam de afgeslagen bal terecht bij Wielens, die de bal controleerde en binnen schoof. Daarna gelijk nog een mogelijkheid voor SVBO, al was de laatste pass niet goed waardoor de kans verkeken ging. Frisia was één keer gevaarlijk uit een voorzet, maar de kopbal ging recht in de handen van Lennon Ebeltjes. Waar SVBO eigenlijk aandrong tot de 2e treffer, viel de gelijkmaker opeens uit het niets aan de andere kant. Wolbers speelde terug op Ebeltjes, die dacht de bal op Jeuring te spelen. Alleen had hij de speler van Frisia niet gezien, die dankbaar gebruik maakte van dit foutje. Hij onderschepte de bal en schoot in het lege doel binnen. 1-1. SVBO moest dus weer aan de bak, maar was vooral voor rust beter dan Frisia. En dit lukte dus ook. Al snel kwam SVBO weer op voorsprong. Na een lange uittrap van Ebeltjes kon Twan Waidijk door op doel. Vlak voor het schieten werd Waidijk geduwd en kon hij dus niet tot een echte schietkans komen en een eventueel doelpunt. Er werd alsnog gefloten voor een overtreding, vrije bal op rand 16 meter. Die werd eigenlijk vrij eenvoudig door Wielens langs de muur geplaatst, buiten bereik van de keeper. 2-1 voor SVBO. Nog geen 3 minuten later stond SVBO al op een 3-1 voorsprong. Een aardige aanval, die begon met een onderschepping aan de linkerkant. De bal ging naar rechts richting Heijne, die de bal meegaf aan de uitblinkende Jelmer Scholtens. Zijn voorzet werd op fraaie wijze binnen gekopt door Twan Waidijk en de keeper van Frisia was kansloos. 3-1. Daarna wederom een mooie aanval, nu over links. Wederom een kopbal van Twan Waidijk, maar die ging net naast. Uit een hoekschop van Roy Jagt nam Stefan Kuper de bal ineens op de volley, maar dit schot ging 1,5 centimeter langs de paal. Ook Quentin Brands kreeg de bal. Uit een lage voorzet van Heijne, kwam het schot van Brands uiteindelijk nog op een hak terecht van een Frisia verdediger, waardoor het geen doelpunt werd. Het bleef dus 3-1 bij rust. Opzicht niet heel veel aan de hand voor SVBO. Frisia probeerde wel te voetballen, maar dit ging niet altijd even goed. SVBO kreeg de betere kansen en had misschien de wedstrijd al wel op slot kunnen gooien.

Want na rust drong Frisia steeds meer aan. Ging het wat sneller naar de lange bal, maar werd ook gevaarlijker. Een aanval over rechts, de voorzet kwam er, maar het schot ging er niet in. SVBO moest zich nu wat meer beperken tot een counter, maar was daar wel levensgevaarlijk in. Ook uit hoekschoppen was SVBO gevaarlijk. Het trof alleen nog geen doel. Frisia kwam door over links, gaf wederom een lage voorzet, maar van dichtbij werd niet gescoord. Lennon Ebeltjes gooide zich voor de bal en wist een doelpunt te voorkomen. Toch was het even later wel raak voor de gasten. Een schot werd deels door Kuper geblokt, maar ging over Ebeltjes heen en belandde in het doel. 3-2. Maar al vrij snel maakte SVBO het verschil weer op 2 doelpunten. Bijna een dezelfde goal als de 3-1. Ook nu een aanval over rechts, wederom was het Scholtens die mee op kwam en voorgaf. Twan Waidijk stond als een echte spits op de juiste plek en met een prachtige kopbal scoorde hij zijn 2e van de middag, maar belangrijker, werd het verschil weer 2. Frisia ging daarna alles of niets spelen. Man op man achterin, maar dat leverde SVBO eigenlijk de grootste kansen op. Ondanks dat Frisia wel vaker in de aanval was, was de laatste bal steeds niet goed. Ook de voorzetten werden vaak weggekopt of gepakt door Ebeltjes. Zoals gezegd kreeg SVBO de betere kansen in de counter. Zo kwam Silvania door op links, gaf laag voor, maar kwam de andere invaller Ronald Gerdes net 1,5 centimeter tekort om de bal binnen te tikken. Een lage voorzet vanaf rechts van Scholtens werd van dichtbij door Waidijk toch knap over het doel gewerkt. En bij een schot van afstand wist doelman Dijkstra van Frisia te redden. Twan Waidijk omspeelde de keeper, maar zijn voorzet/schot vanaf bijna de achterlijn ging net voorlangs en ook Gerdes kwam er wederom net niet bij. Diezelfde Gerdes kon daarna alleen door richting keeper en faalde niet. Hij schoot beheerst raak, laag in de verre hoek. Even later kon Gerdes weer door, maar wat hij bij zijn goal goed deed, deed hij nu eigenlijk niet zo goed. Nu werd er wat onrustiger geschoten en ging het schot voorlangs. Toen liet Jelmer Scholtens wederom van zich spreken. Hij kwam weer door over rechts, gaf voor. Gerdes deed de overstap en Wielens schoot de 6-2 binnen. Het slotwoord was aan de gasten. Want een kleine 2 minuten later werd het nog 6-3, nadat een diepte bal tussen de verdediging en Ebeltjes inviel. De spits van Frisia was sneller en omspeelde Ebeltjes en schoot raak in het lege doel.

SVBO wint dus dit doelpuntrijk duel. Voor rust was het beter, na rust kreeg het de betere kansen. Als het iets zorgvuldiger was geweest in de afronding, had de score eigenlijk nog wel stukken hoger kunnen uitlopen. Echter moeten we natuurlijk ook een keer tevreden zijn, want we hebben tenslotte ook al 6x gescoord! Dus een groot compliment aan de geel-zwarten van Rolf Veneboer. Zondag gaat SVBO op bezoek bij een andere geel-zwarte formatie. Koploper Alcides. De thuiswedstrijd wist SVBO toch te stunten en met een 2-2 gelijkspel van het veld te gaan. Misschien een gestolen punt, maar niet minder belangrijk. Alcides is misschien wel de best voetballende ploeg van deze competitie en staat dus zoals gezegd bovenaan, met 2 punten voorsprong op de nummer 2, Hoogeveen. Al heeft Hoogeveen nog één wedstrijd te goed, dus die kan er nog overheen. Alcides speelt om het kampioenschap. SVBO om een eventuele 3e periodetitel, dus het kan een mooi duel wroden in Meppel.

Reageren