SVZW gaat op bezoek bij Nunspeet

Geplaatst: door

WIERDEN – Zaterdag staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma voor SVZW. Dit keer gaat de reis naar Nunspeet. Wie gaat er vijfde worden op de ranglijst, Nunspeet of SVZW?

door Gerrit Koers

Nunspeet staat op dit moment op de vijfde plaats op de ranglijst.  Uit de 22 gespeelde wedstrijden haalde het team 38 punten.  In die 22 wedstrijden werden er 44 doelpunten gemaakt.  23 keer wisten de tegenstanders te scoren tegen Nunspeet. Met 8 doelpunten is Maikel Lange de topscoorder van de geel blauwe formatie.  Trainer Marcel Boudesteijn probeert altijd aanvallend voetbal te spelen met zijn elftal. De clubleiding is tevreden over zijn werk en hij blijft ook in het nieuwe seizoen nog trainer van de club. Nunspeet heeft geen zicht meer op prijzen dit seizoen.  Vijfde worden op de ranglijst kan nog wel. Er is nog een ploeg die Nunspeet nog kan achterhalen op die vijfde plaats. En dat is de tegenstander van zaterdag 22 april. SVZW heeft een achterstand van 4 punten, maar met nog 4 wedstrijden te gaan is die achterstand te overbruggen.  Op 12 november stonden beide ploegen in Wierden tegenover elkaar. SVZW won die wedstrijd met 3-0. Dus wat dat betreft heeft Nunspeet wel wat goed te maken. Nunspeet zal deze thuiswedstrijd graag willen winnen, en daarmee ook de 5e plek op de ranglijst zeker stellen.

SVZW ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Hulzense Boys. Een wedstrijd waarin iedereen van SVZW een goed resultaat eiste, want er was heel veel kritiek op het elftal na de nederlaag tegen Vroomshoopse Boys.  De technische staf en selectie hadden zich deze kritiek ter harte genomen, want vanaf het beginsignaal was duidelijk de SVZW was gekomen voor de winst in Hulsen. Na 90 minuten stond er een 0-7 overwinning op het scorebord.  Negentig minuten passie en inzet waren de fundamenten van deze overwinning. Ook het scorend vermogen was dik in orde.  Als er in de laatste wedstrijden op de dezelfde wijze wordt gestreden, dan kan het seizoen toch nog met een goed gevoel worden afgesloten. Nunspeet is een tegenstander die ook altijd probeert om voetballend een wedstrijd te winnen. Dat is een strijdwijze die SVZW wel ligt. Er zijn dus zeker kansen om met 3 punten weet terug te keren in Wierden.  Nunspeet heeft dit seizoen nog maar twee thuiswedstrijden verloren, dus gemakkelijk zal het niet worden. De wedstrijd in en tegen Nunspeet wordt gespeeld op Sportpark Wiltsangh en begint om 14:45 uur.  Scheidsrechter is de heer Ronald Spoler.

FC Zutphen – Berkum (2)

Afgelopen zaterdag verloor Berkum voor de 1e keer dit seizoen een wedstrijd. In Doorwerth was DONO met 4-2 de winnaar. Berkum staat nu nog 1 punt voor op achtervolger WHC en kan zich dus geen puntverlies meer veroorloven. FC Zutphen staat op de 9e plek en heeft eigenlijk nog een paar punten nodig om helemaal zeker te zijn van klasse behoud. Het behalen van de benodigde punten moet de thuisclub nog een week uitstellen, want Berkum gaat met de 3 punten in de zak weer naar Zwolle.

De Esch – Vroomshoopse Boys (3)

De thuisclub heeft nog kansen om rechtstreekse degradatie te ontlopen.  De achterstand op DETO is immers maar 2 punten. Zelf winnen en dan hopen op verlies van DETO. Vroomshoopse Boys staat op de veilige 10e plek. Klasse behoud is nog niet zeker, maar de Boys hebben wel alles in eigen hand. Dit is wel een wedstrijd waarin eigenlijk gewonnen moet worden.  De beide teams gaan met inzet en passie strijden voor de punten, maar er komst geen winnaar uit de bus.

WHC – DUNO D (3)

Een wedstrijd tussen twee ploegen die beide nog achtervolgers zijn van koploper Berkum. WHC staat maar 1 punt achter. De achterstand van DUNO is 6 punten, en dat is wel veel met nog 4 wedstrijden te spelen. WHC kan zich dus in de strijd om de titel geen verlies veroorloven. DUNO D zal gaan voor de laatste theoretische kans.  WHC heeft zich al wel verzekerd van een plek in de nacompetitie.  DUNO kan daar ook naar toe, maar dan moet dat gaan via de 3e periode. De toeschouwers in Wezep kunnen zich gaan opmaken voor een mooie wedstijd tussen twee sterke tegenstanders. Een gelijk spel lijkt een redelijke voorspelling.

DOS’37 – DETO (1)

De plaatselijke derby is dit keer een wedstrijd met grote belangen. DOS’37 heeft nog een paar punten nodig om definitief veilig te zijn. DETO kan zich geen puntverlies veroorloven, want rechtstreekse degradatie is nog steeds niet uitgesloten. Er is altijd al veel druk op de spelers voor deze wedstrijd. DETO heeft daarnaast ook nog de degradatie stress waar het mee moet omgaan. DOS’37 kan beter omgaan met de druk in deze thuiswedstrijd en duwt buurman DETO nog dieper in de degradatie zorgen.

KHC – Go Ahead Kampen (3)

In deze Kamper derby is er ook sprake van een wedstrijd met grote belangen. KHC staat nu 11e op de ranglijst. De achterstand op de veilige 10e plek is 4 punten. Winst is dus noodzakelijk. Go Ahead heeft 30 punten. De ploeg is dus nagenoeg veilig, maar heeft voor de zekerheid nog een paar punten nodig.  Bij winst op de plaats genoot zou die zekerheid al binnen zijn. Maar derby’s hebben vaak een onvoorspelbaar verloop.  KHC zal strijden voor elke meter in deze wedstrijd, maar dat is niet voldoende voor een overwinning. De bezoekers komen om niet te verliezen, en halen een gelijk spel uit het vuur.

Bennekom – Hulzense Boys (1)

Beide ploegen leden zaterdag zware nederlagen. Bennekom had de 2e periode voor het grijpen, maar het beslissende duel tegen WHC ging met 5-1 verloren. Misschien zit er nog een vervangende periode titel in, maar dat is afhankelijk van de competitie eindstand. Hulzense Boys kreeg met 0-7 klop van SVZW.  Rechtstreekse degradatie is door dit resultaat bijna zeker. Bennekom wil thuis voor de eigen supporters de nederlaag in Wezep goed maken. Hulzense Boys zal er alles doen om punten te halen, maar het kwaliteitsverschil is gewoon te groot tussen deze tegenstanders.

Speelronde 23 in de 1e klasse D is eigenlijk derby day. Want er staan twee plaatselijke ontmoetingen op het programma.  In Kampen begint de wedstrijd tussen KHC en Go Ahead om 18:00 uur, zodat nog meer mensen de kans hebben om de wedstrijd te bezoeken.  De overige wedstrijden beginnen op de gebruikelijke tijden. Na de nederlaag van Berkum is de strijd om de titel enorm spannend geworden. Wie heeft de langste adem; Berkum of gaat WHC met de eer strijken? DUNO D zit ook nog op het vinkentouw om te profiteren van eventuele misstappen. Zoals het er nu naar uitziet valt de beslissing pas op de laatste speeldag, die voor 13 mei op de agenda staat.

Reageren