Ternaard en Zwaagwesteinde houden elkaar in evenwicht

Geplaatst: door
Ternaard - Zwaagwesteinde 0 - 0

TERNAARD – Zaterdagmiddag ontving Ternaard voor de beker thuis derdeklasser Zwaagwesteinde dat de eerste wedstrijd gelijk had gespeeld tegen Friese boys. Ternaard had zijn eerste wedstrijd gewonnen uit bij FC Leo en oefende dinsdagavond tegen vierdeklasser VIOD 1 – 3 winst in een prima wedstrijd. Dus was het afwachten of Ternaard die lijn kon door zetten. Trainer Kootstra kon weer beschikken over Gosse Reinder Kingma en begon op de bank met het jeugdige trio Remko van der Kooi, Andries Vlasman en Gerlof Dijkstra.

Onder leiding van scheidsrechter Bakker van Ameland,was het Zwaagwesteinde dat om half drie mocht aftrappen. Het was Zwaagwesteinde dat iets gemakkelijker voetbalde zonder dat het echt gevaarlijk kon worden. In de 14e minuut het eerste gevaarlijke schot op doel van Zwaagwesteinde van Jan Pieter Prins, maar zijn inzet ging net naast het doel.

Maar in de 16e minuut een prachtige opgezette aanval van Ternaard die begon bij Gosse Reinder Kingma die met een mooie cross pass Teake Jan Keegstra op rechts bediende die prima op volle snelheid door ging en hierna de bal scherp voor bracht op Simon van der Weg die zou uithalen maar iets werd weggeduwd in het strafschopgebied van Zwaagwesteinde en dus niet tot een schot kon komen. Simon claimde een strafschop, maar scheidsrechter Bakker wilde van niets weten en liet doorspelen. In de 22e minuut mocht Zwaagwesteinde een vrije trap nemen die scherp in de doelmond van Ternaard werd gebracht waarbij keeper Anne Hellinga de bal weg wilde stompen maar werd geraakt door een speler van Zwaagwesteinde waarbij de speler ongelukkigerwijs op keeper Anne Hellinga viel en Anne een bloedneus opleverde en geblesseerd aan zijn hand raakte. Na enig oponthoud moest keeper Anne Hellinga toch geblesseerd het veld verlaten en kwam Klaas Johan Hoekstra op doel. Het oponthoud deed beide ploegen niet goed want het het spel werd er niet beter op. Wel kregen beide ploegen op slag van rust nog een goede kans, maar gingen ze met een 0 – 0 de rust in.

Na rust bracht trainer Kootstra Remko van der Kooi in het veld voor Diether de Jong en kwam Wietse Sipma op de linksback plaats van Diether en Remko van Kooi nam de plaats in van Wietse in de voorhoede om zo meer snelheid te creëren. Het was Zwaagwesteinde dat in de 48e min. weer een vrije trap mocht nemen die steeds gevaarlijk waren, echter keeper Klaas Johan Hoekstra stopte prima de inzet van Jan Eisma. Zo golfde het spel op en neer met aan beide kanten kleine kansjes. In de 72e min. wisselde trainer Kootstra Gosse Reinder en bracht B-junior Gerlof Dijkstra voor hem in het veld die hiermee zijn debuut maakt in het 1e elftal. In de 77e minuut een uitbraak van Ternaard als Danny Post alleen ver kon oprukken en daarna de bal mee gaf aan Remko van der Kooi op links die hierna naar binnen kwam en de bal voor bracht waar jammer genoeg Simon van der Weg en Gerlof Dijkstra de bal misten. Zo bleef de wedstrijd open en kregen beide ploegen nog een paar kansen, maar na 90 minuut voetbal was het hierna scheidsrechter Bakker die voor het einde floot en kon Ternaard leven met het verdienstelijke gelijke spel. Volgende week wacht Friese boys uit en bij winst van Ternaard gaat Ternaard door.

Reageren