Ternaard veel te sterk voor Zeester

Geplaatst: door
Zeester – Ternaard 0-5

ZOUTKAMP – Dinsdagavond stond de return Zeester – Ternaard op het programma. Had Ternaard in de thuiswedstrijd het nog al moeilijk, nu werd het een afgetekende 0 – 5 overwinning voor Ternaard dat nog steeds strijdt voor de tweede plek.

Beide ploegen echter kende nogal wat personele problemen. Zo meldde spits Gosse Reinder Kingma zich ziek af en speelde Roel Hoekstra met het 2e elftal mee om wedstrijdritme op te doen. Ook Teake Jan Keegstra, Danny Post, Simon van der Weg en Remko van der Kooi had pijntjes, maar konden spelen. Keeper Anne Hellinga stond weer onder de lat en begon res. keeper Bert Bakker samen met good old Hendrik Talsma, Simon Jan Dijkstra op de bank. Helaas in de warming up raakte scheidsrechter Jongeling uit Groningen geblesseerd waarna  na enige overleg besloten werd dat scheidsrechter Terpstra uit Leens deze avond zou fluiten en dit gezien de hele wedstrijd later, voortreffelijk deed.

Het was al twintig voor acht toen scheidsrechter Terpstra voor de eerste helft floot en Zeester mocht aftrappen dat het eerste kwartier de bovenliggende partij was zonder echter dat het gevaarlijk kon worden. Daarna nam Ternaard de regie over en kreeg het kansen zo ook in de 18e min. toen Jacob van der Veen op links de bal op pikte en daarna het strafschopgebied van Zeester naderde en hierna uithaalde waarbij de keeper van Zeester nog net de bal uit de korte hoek haalde waarna de verdediging van Zeester kon opruimen. In de 22e min. was het de jarige Jan Pieter Prins die zich vrij speelde op rechts en daarna de bal prachtig voor bracht op de vrijstaande Danny Post die zijn kopbal net over de lat zag gaan. Maar in de 30e min. dan toch de verdiende voorsprong voor Ternaard toen Jacob van der Veen op links prima opkwam en de bal voor bracht eerste paal waar David de Vries goed kwam inlopen en met een simpel tikje de 0 – 1 in schoot. In de 34e min. had Ternaard op 0 – 2 moeten komen toen David de Vries op links zich goed vrij speelde en alleen voor de keeper de bal wou inschieten, maar hij had de bal moeten afspelen op de helemaal op rechts vrij staande Remko van der Kooi. Nu werd het een prooi voor de doelman van Zeester, waarna Ternaard met een te magere 0 – 1 voorsprong ging rusten.

Na rust geen wijzigingen in het elftal van trainer Kootstra en zagen we weer het zelfde beeld als de eerste helft toen Zeester de eerste tien minuten weer aandrong maar niet gevaarlijk kon worden. Wel moest Ternaard toe zien hoe een vrije trap van Zeester vanaf links de onder kant lat e waarna keeper Anne Hellinga nog net hierna de bal kon weg stompen en de verdediging van Ternaard hierna kon uitverdedigen. Maar in de 60e min. was er een snelle uit braak van Teake Jan Keegstra die iedereen er uit liep en daarna beheerst de bal in het Zeester schoot en zo Ternaard op 0 – 2 bracht. Hierna wisselde gelijk trainer Kootstra de licht geblesseerde Simon van der Weg en bracht hij Simon Jan Dijkstra voor hem in het veld. Zo kreeg Ternaard kansen, maar dankzij de keeper van Zeester die geweldig stond te keepen en onmogelijke ballen uit zijn doel haalde, bleef het lang 0 – 2. Zo wisselde trainer Kootstra in de 66e min. Remko van der Kooi en bracht hij Hendrik Talsma voor hem in het veld.

Het werd in de 68e min zowaar gelijk 0 – 3 toen Danny Post helemaal alleen door mocht gaan en daarna beheerst de bal achter de keeper van Zeester schoot. De wedstrijd was beslist en in de 80e min. werd het ook nog 0 – 4 toen David de Vries bij de eerste paal van het Zeester doel de bal voor bracht op Hendrik Talsma die zijn 50e doelpunt voor Ternaard mocht scoren. Zo kreeg Ternaard meer kansen, en in de 85e min. was het Jitze de Beer die uit een mooie aanval nog de 0 – 5 maakte. Na 90e min. voetbal was het daarna de goed leidende scheidsrechter Terpstra die voor het laatst floot en Ternaard verdiend van een zwak Zeester won.

Reageren