THOS wint felbevochten derby van BNC

Geplaatst: door
THOS – BNC 2-1

BEERTA – Twee buurverenigingen die wat betreft een eventuele samengaan op senioren niveau er nog lang niet uit zijn, een wedstrijd vol met strijd en beleving, een zwaar en drassig veld, veel lawaai en opmerkingen vanaf de kant, een grensrechter op de hak genomen, een elftalleider die achter de hekken moet, een scheidsrechter die het probleem wat over zichzelf afroept,  gele en rode kaarten, kortom, een echte Derby van het Oldambt.

door Gert Meulman

Trainer Gerrie Drent van BNC uitte zich vooraf tevreden over zijn ploeg, maar gaf als boodschap mee wat meer zuinig met de bal om te springen. De eerste minuten gebeurde dit ook, de bal bleef goed rondgaan in zijn ploeg. Maar gaandeweg leek het allemaal weer naar het land der fabelen verwezen en werden de ballen simpel ingeleverd. Wel was het na tien minuten spits Jory Schuring die door een knappe pass van Ronald Mos vrij voor de keeper kwam, hij miste. Aan de andere kant was het Dave Janssen die de bal te slordig breed gaf, waardoor een kans verdween. In de dertiende minuut kwam BNC verdiend op voorsprong. Dit keer was Schuring wel trefzeker, vanuit de korte draai schoot hij binnen, 0-1. Tien minuten later was het alweer gelijk, Janssen schoot laag over de grond in de verre hoek, 1-1. Schuring zwijmde daarna met geel na een onaangename overtreding op zijn tegenstander Willem Hordijk. Er ontstonden her en der wat irritaties in het veld en scheidsrechter Krol werkte ook niet echt mee door vaak te ver af te staan van het gebeuren. De thuisploeg van Nijgh kwam nog voor rust op een 2-1 voorsprong, Youri Bakker was de maker van het doelpunt.

Geen fluitsignaal

Was THOS misschien ondanks de voorsprong de eerste helft qua veldoverwicht de iets mindere ploeg, de tweede helft leken ze meer overtuigd van hun eigen krachten. Dit leidde tot behoorlijke kansen. Maria Ludson zag zijn kopbal uit een corner maar net voorlangs verdwijnen. Matthijs Kuiper die door een slippertje van BNC laatste man Harold Röder vrij voor de keeper kwam en doelman Hans Veldman op zijn weg vond. Ludson die een bal hard op de paal schoot, Janssen die in de rebound niet goed thuis gaf. BNC gaf niet op en Röder ging mee naar voren. Röders goede kopbal werd door doelman Harry Dijkhuis knap gepakt. De prima bij BNC ingevallen Jeffrey Bos zag zijn kopbal daarna over het doel gaan. Janssen kon aan de andere kant alleen op Veldman af, zijn schot verdween voorlangs. De ploeg van Drent maakte daarna twee goals, beide werden wegens buitenspel afgekeurd. Bos en Schuring waren de makers en vanaf de kant bleven de minder positieve geluiden jegens scheidsrechter Krol alleen maar aanhouden. Dit werd er allemaal niet beter op toen aanvoerder Rudie Nap door Jeroen Hinrichs in de zestien onderuit gehaald werd en er geen fluitsignaal volgde. Ondanks nog wat naspeeltijd werd er niet meer gescoord, wel was er nog vlak voor tijd een opstootje. De bij THOS ingevallen Imad Shihab Amen mocht samen met Jesper Carolus van BNC net even iets eerder genieten van hun warme douche.

Reageren