Tieme Woldman: Zinkend schip

Geplaatst:

Amateurclubs uit de tweede en derde divisie dreigen een wilde bond te beginnen als de KNVB de plannen om nog meer beloftenteams in de divisies mee te laten doen doordrukt. Directeur Amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee reageerde met dat-ie niet zo van de dreigementen met betrekking tot afsplitsing is en dat niemand daar iets mee opschiet. “Woensdag horen we alle clubs. Daarna kijken we verder.” Een tikje laconiek en naïef als je het mij vraagt want de pleuris is nu echt bij de amateurs uitgebroken en dat zou ik heel serieus nemen als ik hem was. Het hoofd een beetje koel houden, is  goed, maar de onderkoelde reactie van Van der Zee doet mij afvragen of hij dat in zijn tijd als manager bij V&D ook deed.

Het hele bedrijf was in rep en roer, overal brak de pleuris uit, en dan Van der Zee die roept dat-ie niet zo van de dreigementen met betrekking tot een faillissement is. Tja, lekker handig om langs de realiteit heen te kijken en we weten allemaal hoe het met V&D is afgelopen. Maar bij de KNVB dachten ze: die moeten wij hebben. Hoe zo’n rotzooi wij er ook van maken, die Van der Zee blijft gewoon met een uitgestreken gezicht zeggen dat-ie niet zo van dreigementen is. Als je er verder over nadenkt dan lijkt Van der Zee op die persvoorlichter van Saddam Hoessein: door het raam achter die voorlichter zag je de Amerikaanse pantserwagens rijden, maar hij hield glashard vol dat de Amerikanen nooit een voet in Bagdad zouden zetten. Als het niet zo triest was, zou je er keihard om lachen, maar de amateurs zitten maar mooi opgescheept met zo’n Van der Zee.

Ik begrijp sowieso niet dat je iemand uit een teloorgegaan bedrijf zo graag als directeur aanstelt. Dat gezwam van dat zulke mensen weten hoe het niet moet en dat zij met tegenslag en verlies om kunnen gaan gaat er bij mij niet in als het om leiders gaat. Ik heb liever een directeur die succes na succes aan elkaar rijgt, eentje die het geluk aan z’n kont heeft hangen, eentje waarvan je weet: als wij hem volgen dan komt het goed. Van der Zee komt van het zinkende schip V&D en dat belooft weinig goeds. Voor je het weet staat hij in Hart van Nederland te verkondigen dat KNVB één grote familie is en blijft terwijl achter hem de voorzitters van de tweede en derde divisieclubs al klaar staan om het uitroepen van een wilde bond toe te lichten. Ik ben benieuwd welk bedrijf of organisatie straks in Van der Zee trapt als de KNVB definitief gezonken is. Misschien heeft Donald Trump wel iets voor hem.

Tieme Woldman

Reacties (45)

 1. frederik9 zegt

  Van der Zee heeft niets met amateurvoetbal, dat blijkt. Overigens was het wel een "goede" zet van de KNVB om hem destijds tot directeur AV te benoemen, immers onder van der Zee kan het BV rustig haar plannen uitvoeren en het AV nog verder uithollen.

 2. ekster zegt

  van der Zee grossiert in nietszeggende saaie verhaaltjes op de site van de KNVB.
  En de man komt , als directeur van het amateurvoetbal, niet op voor de belangen van de amateurs en al helemaal niet voor die van de topzaterdagamateurs.
  De man heeft allemaal denkbeelden die volledig ingaan tegen de belangen van de verenigingen die hij vertegenwoordigt.
  Wat mij betreft gaat deze man zijn tijd weer vullen met op de fiets zitten, voetballen bij vv Gorredijk en in de directie zitten bij C en A, maar stopt hij met het verkwamselen van de belangen van de amateurs.

 3. Kopderveur zegt

  Zo. De zaterdagfanatici hebben hun plasjes over dit onderwerp ad nauseam gedaan…
  Nu eerst maar eens afwachten wat de uitkomst wordt van die vergadering.

  • berend kwakman zegt

   Ekster schijnt inmiddels een gouden plaat te krijgen voor zijn bekende en steeds maar herhaalde standpunten.

   Maar even serieus. Het gaat 28 juni over de extra toevoeging van belofte teams en dat besluit wordt gewoon uitgesteld en zal later uitmonden in een aparte divisie voor de belofte teams en de kampioen zal steeds de laagst geplaatste vervangen van de thans deelnemende clubs.
   De wijze waarop moet nog even georganiseerd worden, maar daar hebben ze wel weer even tijd voor.

   Overigens is de reactie op de deelname van de huidige belofte teams overtrokken. Ik had overigens ook veel liever de 6 hoofdklassen gehandhaafd, maar juist de rijke top amateurverenigingen uit zaterdag en zondag waren fel gericht op verdere piramide vorming en hebben zich destijds samen met het bestuur AV laten inpakken.

   De regionale indeling van de 3e divisie zou feitelijk dit seizoen al ingaan, maar daarover ontstond het huidige gesteggel.

   Nu heeft het bestuur HSC 21 een voorstel ingediend om tot een oplossing te komen. Inderdaad een gedachte die eerder werd afgewezen, maar wel tot doel heeft de huidige belofteteams beter te spreiden.
   daar kan men badinerend over doen, maar het toont wel leiderschap in deze kwestie,die men kennelijk bij vd Zee niet ontdekt.

   Verder is het natuurlijk huilebalken op het onderdeel belangstelling en sfeer wat betreft de belofteteams.

   Inderdaad geen publiek etc.. maar destijds bestond de hoofdklasse uit 14 clubs en nu zijn de beloften daar aan toegevoegd. Die 14 of 13 zaterdagclubs hebben dan ten opzichte van de oude situatie alleen maar extra wedstrijden gekregen en bij de thuiswedstrijden zullen ze
   dus hun eigen publiek naar ik denk in dezelfde getale zien verschijnen.

   tot slot, wat te denken van FOX, die ziet zelfs de edivisie van de zaterdag 2100 uur naar 15.00 uur verkassen………..

   • ekster zegt

    Kwakman, fijn dat je mijn reacties kennelijk toch leest.
    Maar, ik heb al eerder gezegd, wanneer je ze niet wil lezen, sla je ze toch gewoon over. Geen probleem.
    Met die beloften, zoals jij schetst denk ik ook dat het gaat.
    Maar er zal ook wel gesproken worden over die 5 beloftenteams .
    En 1 van de mogelijke oplossingen is dan dat het weekendvoetbal ook in de derde divisie wordt geïntroduceerd.
    Dat voorstel van HSC ''21 heeft niks met getoond leiderschap te maken. Het voorstel was al tig keren ter tafel geweest . De HSC '21 voorzitter weet dat als voorzitter van de CVTD donders goed en hij weet ook dat het tot tweemaal toe massaal is afgewezen.
    Ik zie het meer als misbruik maken van de ontstane situatie met die 5 beloftenteams.
    Bovendien houdt het voorstel in dat HSC '21 sommige zaterdagverenigingen wil verplichten op zondag te voetballen.
    De kritiek op de beloften betreft niet alleen publiek en sfeer.
    Het gaat ook om de verschillen in doelstelling ( opleiden versus prestatie ), in fitheid vanwege aantallen trainingen, ingezette spelers, competitie in een competitie, competitievervalsing en ook is de meerwaarde voor beloften niet aangetoond, enz.
    Ik dacht ook dat FOX voorstander ervan was alle wedstrijden in de tweede divisie gelijktijdig op zaterdagmiddag te laten beginnen.
    Dat zou inderdaad een verbetering zijn.

 4. frederik9 zegt

  Kopderveur
  Ik zou wat meer inhoudelijk reageren, want er wordt vanavond geen besluit genomen, van der Zee zal de clubs aanhoren en vervolgens wordt binnenkort een definitief standpunt m.b.t. de toevoeging van extra beloften/kompetitieindeling ingenomen. Overigens raakt deze materie ook de zondag(top)amateurclubs.

 5. ekster zegt

  Kopderveur heeft nooit erg uitgeblonken in het geven van (tegen)argumenten.
  Wat betreft de bijeenkomst van vanavond.
  Ik verwacht niet dat de topamateurs het op alle gebieden erg eens zijn.
  De grootste eensgezindheid zal er nog zijn over dat er geen extra beloften in de piramide moeten komen.
  Verdeeldheid zal er zijn of de beloften die er nu zijn ook eruit moeten .
  Nog grotere verdeeldheid zal er zijn over hoe het probleem van de 5 beloften moet worden opgelost.
  En ook over of er in de derde divisie weekendvoetbal moet komen ( za-zo gemengd) zal men het niet eens zijn.
  Ondanks dat dit idee in een eerder stadium dit jaar tot 2 maal toe massaal is verworpen
  De KNVB zal beslissingen uitstellen, maar hoe ze later tot een besluit komen blijft gissen.
  De bond heeft de laatste tijd nogal eens clubs tegen elkaar uitgespeeld.

 6. esserberg zegt

  Het faillissement van V&D heeft bij heel veel gezinnen in Nederland diepe wonden geslagen. Meneer Woldman doet daar heel badinerend over.
  Ik vind de keuze van 5 beloftenteams in één amateurcompetitie ook een slecht plan, maar ga hier niet van die rare dingen achter zoeken.

  Een vorige stukje (ik zou het geen column willen noemen) van de heer Woldman leverde in de reacties nogal wat vragen over het feit dat hij het over klootjesverenigingen o.i.d. had. Misschien kan Woldman die vragen eerst even beantwoorden??
  Of heeft hij daar geen pasklaar antwoord op??

 7. Koploper zegt

  Ach en wee. Wat een geklaag van al die pseudo amateurclubs en hun slippendragers. Als het ze niet aanstaat flikkeren ze toch op.
  Wel de lusten, maaar niet de lasten.
  Voor die jaren 50 hang naar een vaste speeldag is de tijd voorbij. Nergens en in geen enkele andere sport is dit nog een issue. Behalve bij de principiëlen die tegelijkertijd niet vies zijn van de hieruit voortvloeiende commercie.

 8. ekster zegt

  Ach Koploper weer de haatprediker, die in dezen zo graag de lachers op zijn hand wil krijgen met opmerkingen als gereformeerden, vooraan in de kerk, dominees enz.

  Wel de lusten niet de lasten ?
  Wat een gelul, zaterdagverenigingen hebben in het algemeen helemaal geen behoefte aan gemengde competities en zijn tevreden over de zaterdagcompetities.

  Overigens vele voetbalverenigingen zijn destijds opgericht om niet op zondag te hoeven sporten en vaak is dat ook statutair vastgelegd.
  Ook bij volleybal-, korfbal- en bv gymnastiekverenigingen kwam dat wel voor.
  Bij andere sporten als basketbal, klootschieten en honkbal was daar denk ik minder behoefte aan.

  Nog steeds houden de leden, en die gaan erover, van vele za. voetbalverenigingen daaraan vast. Die clubs zullen niet op zondag voetballen en laten zich dat ook niet opdringen.
  Zou men dat wel opgedrongen krijgen, dan acht ik een afsplitsing van de KNVB niet uitgesloten.

  • Koploper zegt

   Zelfs in de aantijgingen blijf je in herhaling vervallen. Als de door jou genoemde sporten hebben ingezien dat het niet meer van deze tijd is om principieel een sportdag uit te sluiten zou het voetbal dat toch helemaal moeten omarmen. Zeker als dat knaken oplevert.
   Overigens zou een afsplitsing een regelrechte ramp worden voor die clubs. Dat zul je zelf ook wel inzien schat ik zo in.

   • Kopderveur zegt

    Zou er hier op tweenul.nl geen afsplitsing kunnen komen voor ekster, frederik9 c.s, iets als "tweenul met den bijbel" ofzo? 🙂
    Dat zou een hoop irritatie schelen voor de gemiddelde bezoeker van deze overigens amusante site, als je vantevoren de teneur weet van de reacties. Die kun je dan sowieso overslaan, ook en vooral in de komkommertijd. Verder kunnen ze zich dan ongehinderd uitleven in saaaaie herhalingen van hun principiële en onwrikbare mening(en).

    • jobje zegt

     Spreek voor jezelf. Ik irriteer me helemaal niet aan ekster, frederik en consorten. Ik lees met plezier goed onderbouwde meningen en feiten. Sommige anderen kunnen of doen dat niet (ik noem geen namen, speel niet op de man). Daar irriteer ik me aan. Bovendien: waarop baseer jij je punt dat de 'gemiddelde bezoeker' zich irriteert aan ekster en co? Is dat gebaseerd op feiten/ onderzoek of gewoon een onderbuik gevoel, ingegeven uit jouw eigen mening en die van enkele andere reagluurders hier?!

    • ekster zegt

     Stel je nu voor om geen reacties meer op deze site te plaatsen die niet in jouw straatje passen ?
     Moeten we hier alleen maar reacties plaatsen die lekker tegen het zaterdagvoetbal aanschoppen ?
     Mogen niet alle meningen die er in het amateurvoetbal leven hier geplaatst worden ?
     Een vorm van censuur ?
     Ik raad je aan gewoon niet te lezen , wat je niet wilt lezen.
     Dan erger je je vast ook minder.

  • berend kwakman zegt

   De opmerkingen van koploper zijn natuurlijk niet geheel bezijden de waarheid.
   Maar ik weet dat er 274 zaterdagclubs het zgn. convenant hebben ondertekend op basis waarvan zij niet door de KNVB kunnen worden verplicht op zondag te spelen.

   Kortom het voorstel van HSC21 dat in bepaalde gevallen bepaalde zaterdag clubs ook hun uitwedstrijden op zondag kunnen spelen, gelijk zondag clubs al jaren schikken naar de principielen om hun bekerwedstrijden op zaterdag te spelen.
   In de 2e en 3e divisie zijn er een aantal van deze verenigingen.
   Ook in krimpgebieden is een dergelijke benadering een oplossing voor lagere klassen.
   Maar als de zaterdag tak weer wil afscheiden is dat misschien wel de beste oplossing, maar dan ook over de hele linie………

   En koploper, gereformeerden weten echt wat afscheiden is. Grapje…..

   • Koploper zegt

    Ik weet het. Ik ben opgegroeid in zo'n gespleten dorp, waar overal twee van waren. En waar je 's zondags niet werd gegroet als je in tegenovergestelde richting van de kerk fietste.
    Maar ook daar zijn ze verstandiger geworden.

    • ekster zegt

     En jij groette natuurlijk wel.
     Of riep je stiekem cockse of zoiets ?
     Het zou me niet verbazen , gezien de gefrustreerde manier waarop je regelmatig reageert.
     Overigens goed om te zeggen dat lang niet alle leden van zaterdagverenigingen gereformeerd zijn, ook niet die van principiële zaterdagverenigingen.
     In die zin kan afscheiden ook door niet-afgescheidenen.

     • Koploper zegt

      ach gut, gefrustreerd… En hoe wil je ca. 50 reacties met exact dezelfde inhoud dan noemen? Geobsedeerd?
      Ik lees van jou ook weinig tegenargumenten op mijn punten.

  • ekster zegt

   Niet geheel onverwacht, gezien het massale protest.
   En natuurlijk een handige zet van directeur van der Zee om de kou wat uit de lucht te halen voor de vergadering van vanavond.
   Tegelijk is natuurlijk het gevaar van de extra instroom niet definitief van de baan, hetgeen de amateurs liever wel zouden zien, net zoals velen graag willen dat ook de beloften, die nu in de piramide zitten, eruit gaan.
   Genoeg discussiestof over dus.
   En wordt het probleem van de 5 beloften opgelost ?
   Zo ja, hoe ?

   Veel problemen kunnen worden opgelost door 2 tweede divisies te maken , 1 voor za en 1 voor zo.
   Met daaronder 4 derde divisies, 2 voor za, 2 voor zo.
   Dan kunnen alle clubs gewoon blijven spelen op de dag en op de tijd waarop ze dat het liefste doen .
   En heb je gewoon alle wedstrijden in 1 competitie op dezelfde tijd. Dan valt het met de beloften ook beter te plooien.
   En ik denk dat de eventuele extra kilometers bij de zaterdagverenigingen ruimschoots worden goedgemaakt door aantrekkelijke wedstrijden op normale tijden, recettes en kantine-inkomsten.
   En de zondagverenigingen hoeven niet meer op zaterdag te voetballen, wat ze zeggen om diverse redenen liever niet doen

    • ekster zegt

     Goed gezien.
     Dat lijkt me inderdaad een prima idee en dat zou veel problemen oplossen.
     Dat benadert dan een beetje de situatie zoals we die tot voor het afgelopen seizoen hadden en waar nagenoeg iedere zaterdagvereniging en – supporter erg tevreden over was.
     Hoewel velen ook de competitieopzet van zo'n 4 jaar eerder, met 6 hoofdklassen,uitstekend vonden.

 9. frederik9 zegt

  Koploper en andere grapjassen
  In 1969 werd het Harderwijkse VVOG zowel za.- als algemeen am.kampioen; dit ten koste van zo.kampioen Middelburg. En dit betekende dat de zo. niet meer het alleenrecht had in het am.voetbal. (overigens was VVOG 2e kl., pas in 1971 kreeg ook de za. een 1e klasse). Er zouden daarna nog vele za.titels volgen als algemeen am.kampioen en het was eigenlijk het begin van een geweldige opmars van de zaterdag. M.n. in de top ging het crescendo, o.a. de ambiance, sfeer, de grote publieke belangstelling en de resultaten in het grote bekertournooi zijn prima en langzamerhand is de za. van bijwagen voortrekker geworden. Evenwel is bij sommige
  mensen de minachting, zie de reacties in deze rubriek,
  evenwel niet uit te roeien. Het is altijd het schelden, katten, beledigen en belachelijk maken van wat des zaterdags is en bewust -of onkunde- worden zaken omgedraaid. Zo is het al jaren zo dat bij de (top)zondagclubs, voor wie ik overigens alle respect heb,
  de belangstelling hard terugloopt, clubs naar het za.voetbal overstappen en (on) geregeld op de za.avond wordt gespeeld. En ook al jarenlang deze clubs
  kenbaar maken – ik heb er talloze voorbeelden van- heel graag in een gezamenlijke kompetitie te willen spelen.
  De "eens niet geziene" konkurrent is blijkbaar hard nodig, maar dan wel op hun voorwaarden (…..).
  Nogmaals, ik heb niets tegen zo.voetbal, de kwaliteit is
  prima en ik hoop dat zij ten ewige dage blijft bestaan.

  • Koploper zegt

   Totaal niet relevant in deze discussie. Bovendien bemerk van de zaterdagaanhangers steeds hetzelfde dedain. "De zondag loopt terug, de zondag moet zich maar voegen, de zondag heeft minder beloftenteams" etc. etc.
   Mijn punt is dat die pseudo-amateurverenigingen, wat natuurlijk gewoon profploegen zijn, aan de ene kant professioneel geleide organisaties zijn, en aan de andere kant hopeloos ouderwets in hun, in alle sporten en landen reeds achterhaalde, dogma's.
   Dit is mijns inziens de grootste bottleneck om het voetbal in Nederland te professionaliseren enerzijds en naar een hoger niveau te brengen anderzijds.
   Heeft niets met haat of wat dan ook te maken, gewoon met gezond verstand en keuzevrijheid..

  • Heideman zegt

   De terugloop voor de publieke belangstelling van het zondagvoetbal zal vast iets te maken hebben met de doorlopende voorstelling van Fox op de zondagmiddag/avond door het tonen van professioneel voetbal (Ajax/Feyenoord) op de televisie.

  • ekster zegt

   Prima verhaal, frederik9 .
   En juist het feit dat de zaterdagcompetities de laatste jaren in populariteit ( veel spelers en clubs stappen over naar de zaterdag ) en sterkte de zondagcompetities achter zich hebben gelaten, zorgt bij veel mensen voor jaloezie.
   Dat zie je in veel reacties terug.
   Gevolg is dat mensen die niks op hebben met het zaterdagvoetbal en er juist veelal een aversie tegen hebben, omdat het is voortgekomen uit een protestant christelijke traditie, van alles bedenken om de populariteit van het zaterdagvoetbal te breken .
   Zaterdagclubs moeten maar gedwongen worden op zondag te spelen en competities moeten maar gemixt worden.
   In tijden dat het zondagvoetbal het zaterdagvoetbal in veel opzichten de baas was, hoorde je daar niemand over.

   Bij mensen als koploper spat de minachting,de haat en de jaloezie jegens het zaterdagvoetbal van zijn reacties af.
   En probeert hij de lachers op de hand te krijgen door de prot. chr. traditie waar veel clubs uit voort komen en waar hij kennelijk zo'n hekel aan heeft belachelijk te maken.
   Over dedain gesproken…
   En nu krijgen zaterdagclubs het verwijt dat het semi professionele organisaties zijn. Alsof er binnen het zondagvoetbal in de top niet soortgelijke verenigingen zijn.
   Wanneer bv spelers in de top van het zaterdagvoetbal betere spelers kunnen halen, zal dat wel ergens aan liggen.
   Betere sponsoren ? Meer publiek, meer inkomsten ? Spelers die liever voor meer publiek op de zaterdag spelen ?

   • Koploper zegt

    Toon mij minachting, haat en jaloezie in mijn reacties en waar ik zaterdagclubs belachelijk maak.
    Als dit jouw manier van discussiëren is ben ik wel geneigd om dat voortaan wat meer te gaan gebruiken.
    Kom maar eens inhoudelijk terug, daar hebben we meer aan.

 10. Koploper zegt

  Aanvulling:

  Ik zie overigens nergens minachting en haat. Dat jij het zo opvat als er iets over geloof of principes wordt gezegd, geeft aan dat het bij jou meer lading en frustratie heeft dan bij mij.

 11. frederik9 zegt

  Heideman
  Natuurlijk heeft Fox een negatieve invloed op de teruglopende publieke belangstelling voor de zo.amateurs, evenwel wordt er op de za.middag ook al jarenlang Duits en Engels voetbal uitgezonden en dus konkurrentie voor de za. Ook dat de za.middag nog altijd de winkelmiddag bij uitstek is en de zondag hiervan geen last heeft.
  De zo.middag wordt nu eenmaal anders ingevuld, meer familiebezoek en minder am.voetbal en daarvan heeft het zo.voetbal last van.
  V.w.b. de minachting en haat van Koploper kan ik niet anders konstateren dan dat het voor hem moeilijk is dat er ook op zaterdag (top)voetbal wordt gespeeld..
  En Jobje, bedankt.

   • ekster zegt

    Koploper roept nu en ook eerder op inhoudelijk en te reageren op zijn argumenten.
    Het probleem is echter dat hij nauwelijks tot geen argumenten geeft.
    Zijn bijdragen komen i.h.a. niet verder dan tegen het zaterdagvoetbal aantrappen en er met haat , jaloezie en minachting over schrijven, of door schijtlollig te doen over de traditie waaruit het zaterdagvoetbal is voortgekomen.
    En het verwijt dat frederik9 niet inhoudelijk reageert slaat nergens op.

 12. Kopderveur zegt

  @Koploper
  In een reactie van één van de zaterdagboys word je "grapjas" genoemd. Een eretitel zou ik denken, kun je trots op zijn!
  Het geeft in ieder geval aan, dat er nog een restje van gevoel voor humor bij die fanaten bestaat. Ze nemen zichzelf heel serieus, dus zo nu en dan een kwinkslag is een welkome aanvulling bij hun loodzware "inhoudelijke"en tot in den treure herhaalde teksten. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
  Verder helemaal eens met je opmerking over de bottleneck in het huidige Ned. voetbal.

 13. Heideman zegt

  Ik verbaas me enigszins over het gepiep en gehuil over 'amateurverenigingen' die zich feitelijk gedragen als een BVO. Wanneer je je feitelijk als een BVO gedraagt betekent dat dat je je ook moet houden aan de regels die voor BVO's (misschien in verlichte mate) gelden. Dat betekent voldoen aan de vereisten die onderling zijn afgesproken en de strijd aan gaan met teams die misschien niet geweldige publiekstrekkers zijn. Op welke speeldag dan ook. Dat is inherent aan het BVO zijn. De 'amateurvereniging' die daar niet aan wil of kan voldoen zit misschien een niveautje te hoog in de boom en moet zijn heil anders zoeken.

 14. berend kwakman zegt

  Deze discussies zullen natuurlijk tot niets leiden. wel constateer ik dat vooral Ekster slechts reageert op door hem geselecteerde zaken.
  Argumenten die hout snijden maar hem niet welgevallig zijn ziet hij over het hoofd.

  En dat het zondag voetbal de zaterdag vliegers nodig heeft is de grootste onzin.
  het aantal zondag clubs is nog altijd vele malen groter dan het aantal zaterdag clubs.
  Ook in de standaard teams zie je dat terug en dan is het ook nog eens zo dat er vele zondag clubs zijn met een zaterdag standaard team.

  Bij de recreanten zie je inderdaad een verschuiving en met name in West 2.

  Aan de andere kant zie je in de randstad ook een sterk stijgende belangstelling voor jeugdvoetbal op de zondag.

  Maar misschien is het inderdaad beter om de zaken weer volledig, maar dan ook totaal volledig uit elkaar te trekken.

  Bijgevoegde link geeft wel een aardig totaal inzicht.
  Inderdaad waren er sinds VVOG 24 landkampioenen uit de zaterdag tak en 17 uit de zondag tak, maar wat zegt dat.

  Met name IJsselmeervogels grossier tin titel en dat heeft alles te maken met poen.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_amateurvoetbal

  • ekster zegt

   berend kwakman, ik kan me niet herinneren, dat er argumenten waren die hout sneden, waarop ik niet heb gereageerd.
   Niet alleen bij recreanten zie je in West II een verschuiving van zondag naar zaterdag, ook bij diverse hoog en laag spelende standaardteams.
   Ik heb begrepen , dat sommige hoger spelende teams die overstap wel overwegen, maar worden weerhouden door de regel dat ze op zaterdag onderaan moeten beginnen.

   De constatering dat de zondag de zaterdag nodig heeft, komt uit het gegeven dat de roep om competities te mixen, vrijwel uitsluitend komt uit de hoek van de zondagverenigingen , terwijl andersom die interesse er niet of nauwelijks is. En uit de redenen waarom dat zo is.

   Dat er meer zondag- dan zaterdagverenigingen zijn heeft hier helemaal niets mee te maken.
   Overigens vindt er de laatste jaren wel duidelijk een verschuiving plaats in die aantallen.
   Inderdaad deels ook doordat zondagverenigingen starten met een standaardteam op zaterdag.

 15. frederik9 zegt

  Kwakman
  – dat het aantal zo.clubs vele malen groter is dan het
  aantal za.clubs heeft – zoals ook Ekster zegt- toch
  helemaal niets met deze discussie te maken! Voor mijn
  part is het aantal zo.clubs 10 maal groter. Maar het is
  dan wel opmerkelijk dat een kleinere tak als de za.
  – in prestatief opzicht- al jarenlang de evenknie is van
  de zondag; m.a.w. dan is er iets "mis" met de zondag.
  – Ik heb VVOG genoemd en het vervolg, maar helemaal
  niet dat de za. beter is (trouwens ook niet minder); het
  zegt alleen maar dat die kleinere tak hetzelfde niveau
  heeft als die hele grote zondagtak.
  – Ysselmeervogels grossiert in titels en dus poen; dat
  geldt evenwel bepaald niet voor de eerste malen dat
  zij die titels behaalden, want toen -en dat zie ik ook
  liever- was het allemaal eigen kweek. Trouwens in de
  succesjaren van HSC'21 was er ook "amper" een speler
  uit Haaksbergen te bekennen en die kwamen toch ook
  niet voor niets.

Reageren