Trinitas boekt zwaarbevochten zege op Mildam

Geplaatst: door
Trinitas - Mildam 4 - 3

BOYL – In een knotsgekke wedstrijd met een scheidsrechter die de kluts regelmatig kwijt was, won Trinitas in blessuretijd thuis tegen Mildam met 4-3. Mildam was na een matig begin in de competitie bezig aan een opmars en heeft al bijna de aansluiting weer gevonden met de middenmoot. En Trinitas was duidelijk verrast door de dadendrang van de Mildammers.

In het eerste half uur werd de defensie en het middenveld van Trinitas fel opgejaagd. Bijna geen moment werden de spitsen Platje, Jongsma en Wieldraaijer bereikt. Dat ene moment leverde wel de eerste kans op voor Trinitas, want een voorzet van Platje werd door Yannick Wieldraaijer tegen de lat geschoten. Maar zoals gezegd was dat het ook het wel, want het was alle hens aan dek voor de defensie van Trinitas. Toch moest er een individuele fout aan te pas komen voor de verdiende openingstreffer van Mildam. Jurgen Verbaarschot werd opgejaagd en deze speelde de bal verkeerd terug, waarna Nordin Scholten er als de kippen bij was om de 0-1 aan te tekenen. Daarna onttrok Trinitas zich wat uit de druk en kwam het vaker in de aanval. Kansen kwamen er niet en toch scoorde Trinitas op slag van rust. Ook hier een te zachte terugspeelbal en Geert v.d. Boer profiteerde hiervan: 1-1.

Na rust

In de tweede helft moest er uit een ander vaatje getapt worden en ondanks het fanatieke spel van Mildam ontstond er nu een gelijke strijd. En deze strijd werd veelvuldig onderbroeken door het warrige optreden van scheidsrechter de Jong. En dit leidde weer tot irritaties bij beide ploegen. Spits Nordin Scholten had al een paar keer gesolliciteerd naar een 2e gele kaart, maar uitgerekend een minder pittige overtreding werd wel bestraft met een 2e gele kaart en hij kon 20 minuten voor tijd vertrekken. Trinitas rook bloed, maar Mildam ging achter 1 op 1 spelen en bleef druk zetten en zette Trinitas verrassend op achterstand door een kopbal van Frank de Jong. De wedstrijd werd daarna een kansenfestival.

Geert v.d. Boer werd gehaakt en de toegekende strafschop werd benut door Jurgen Verbaarschot 10 minuten voor tijd. Nog geen 5 minuten later maakte hij zelfs de 3-2 door een voorzet binnen te glijden. Mildam gaf niet op en de uitblinkende Mark Brandsma maakte in de 87e minuut een wereldgoal door vanaf de zijkant de bal over Marcel Betten te schieten. Een voorzet?, zeg het maar. Datzelfde deed Jurgen Verbaarschot, maar zijn voorzet verdween tegen de paal. Beide ploegen bleven voor de winst gaan, maar met een “peer” over de verdediging van de beste man van Trinitas Dennis Worst en een sprintende Marc Platje die net iets eerder was dan doelman Mulder, kon hij in de 93e minuut de zwaarbevochten 4-3 maken. De toeschouwer zag een rommelige maar enerverende wedstrijd met veel strijd en een gelukkige winnaar. Mildam verdiende meer en zal met deze strijd zich zeker handhaven in de 3e klasse.

Volgende week speelt Trinitas de uitwedstrijd bij Steenwijker Boys.

Reageren