TweeNul maakt plaats voor robotjournalistiek

Geplaatst: door

Foto: Jilmer Postma.

REGIO – Na ruim elf jaar stopt TweeNul vanaf vrijdag 27 augustus met het brengen van amateurvoetbalnieuws en maakt plaats voor robotjournalistiek. De redactie wil iedereen hartelijk danken voor de content die doorslaggevend is geweest voor het succes dat is opgebouwd.

Het einde van TweeNul betekent niet dat de aandacht voor amateurvoetbal verdwijnt. Integendeel, want de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden gaan bij de start van het nieuwe voetbalseizoen verslag doen van ál het amateurvoetbal in de regio met behulp van een tekstrobot. Hoe? Dat lees je hier.

In Noord-Nederland worden wekelijks op alle niveaus gigantisch veel voetbalwedstrijden gespeeld. De tekstrobot zet de uitslagen, rangen en standen van al deze wedstrijden na afloop direct om in een artikel. Coaches kunnen zich gratis aanmelden en direct na de wedstrijd een evaluatie sturen via hun mobiele telefoon. Achtergrondverhalen blijven vanaf het seizoen 2021/2022 vanzelfsprekend beschikbaar via de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. De artikelen die vanaf het begin van het nieuwe seizoen tot stand komen, zullen binnenkort beschikbaar komen op de sites van beide dagbladen.

Amateurvoetbal is een belangrijke pijler in de nieuwsvoorziening voor NDC mediagroep. De uitgever van de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, Dagblad van het Noorden, zeven nieuwsbladen en veertig weekbladen is na de overname sinds begin dit jaar een zelfstandig dochterbedrijf binnen Mediahuis. Onderdeel van de strategie is het amateurvoetbal in alle regio’s naar een hoger plan te brengen. Met de inzet van robotjournalistiek wil NDC mediagroep álle amateurwedstrijden het podium geven dat ze verdienen.

Reacties (34)

Reageren