Verdiend gelijkspel voor Schoonebeek tegen koploper WKE’16

Geplaatst: door
Schoonebeek – WKE’16 1 – 1

SCHOONEBEEK – Afgelopen zondag kwam koploper WKE’16 op bezoek bij Schoonebeek. WKE was nog steeds ongeslagen, en Schoonebeek was tot in de teentjes gemotiveerd om daar verandering in te brengen. Schoonebeek – WKE’16 was dan ook een boeiende wedstrijd waar bijna alles in zat, uiteindelijk toen de kruitdampen opgetrokken waren stond er een terechte 1-1 eindstand op het scorebord.

Schoonebeek kwam goed uit de startblokken en bleef de gehele eerste helft domineren. Het combineerde geconcentreerd, speelde de ballen strak in de voet en was feller in de duels. WKE werd dan ook terug gedrongen en na een aantal speldenprikken volgden er grotere kansen voor Niek Huser, Ruben Hoek en Leon Steffens. WKE kwam er op de counter een paar keer gevaarlijk door maar doelman Martin Berens redde bekwaam. Vooral Huser bleef een ongrijpbare plaag voor de WKE defensie. Nadat Huser wederom onreglementair door Sander Meertens werd gestopt, leidde dit tot enige commotie binnen en buiten de lijnen. Huser raakte hierbij zo geblesseerd dat hij de tweede helft niet meer terug keerde. In de 27e minuut kwam Schoonebeek terecht op voorsprong, Ruben Hoek schoof een voorzet van rechts van Jeffrey Berens met succes binnen, 1-0. Daarna had Schoonebeek de voorsprong kunnen vergroten, maar WKE doelman Kok stond elke keer in de weg. Op slag van rust had Bernardo Veenvliet nog de kans om de stand gelijk te trekken, maar Berens hield zijn doel schoon.

De tweede helft waren de rollen omgedraaid. WKE werd sterker en Schoonebeek, dat veel energie in de eerste helft had gestopt, werd terug gedrongen. In de 62e minuut nam Henk Bakker een voorzet van rechts ineens op de schoen, goed genoeg voor de 1-1 gelijkmaker. Schoonebeek beperkte zich de tweede helft tot tegen houden en gokte op de counter. Het kreeg ook wel een aantal spaarzame maar ook kansrijke uitvallen, maar een doelpunt zat er niet meer in. WKE was nog wel dichtbij een tweede treffer, Ferdy Poelman schoot via de lat over en Henk Bakker schoot rakelings voorlangs. Zo bleef het bij 1-1.

De toeschouwers waren de grote winnaars bij de leuke en enerverende pot voetbal. Iedereen was het er na afloop over eens dat de puntendeling terecht was. Ook gezien de andere uitslagen, blijft het spannend bovenin de vierde klasse D. De ongeslagen status van WKE’16 bleef overigens ook na zondag jl. overeind.

Reacties (4)

 1. rvanp zegt

  Grappig om te zien dat het artikel van Schoonebeek klakkeloos is overgenomen door een neutraal horende nieuwspartij.

  Hier is dan ook gelijk de onnauwkeurigheid jegens een incident te lezen dat gebeurde in de eerste helft. Er wordt gezegd dat de heer Meertens de heer Huser op onreglementaire wijze stopte. Ik stond aan de zijlijn en zag slechts een kleine overtreding, ok klopt dat is onreglementair. Dit af te doen als enige commotie, is de understatement van de dag. Het is natuurlijk van de zotte dat een speler hier vervolgens op reageert door de betreffende speler bij de keel te grijpen en deze bijna tot de dood te wurgen. Het lijkt er op dat iedereen dit zag, behalve de scheids. Dit had zeker een rode kaart moeten zijn.

  Ga je schamen Schoonebeek en vooral mijnheer Huser.

  • campertje zegt

   haha,,,,
   wederom een rare wke supporter die zich benadeelt voelt door de hele wereld…. deze speler van schoonebeek kan 4 tot 6 weken niet meet voetballen en moest ook gewisseld worden… 5 spelers van wke storten zich op niek huser… en wederom een scheids die bang is tegen wke te fluiten…en dan de supporters van wke… volwassen mensen van 60 jaar die zich gedragen als volkomen idioten…. en dat terwijl het voor 4e klasse begrip een fantastische pot was, waarbij de spelers van beide ploegen tot het uiterste gingen…en op dat opstootje na tussen 2 fantastische spelers huser en meertens was er verder niks aan de hand…complimenten voor de spelers van beide ploegen.

   • rvanp zegt

    Deze speler zou de komende 7 wedstrijden niet mogen spelen met die wurging die hij deed.

    Ben een voetbalfan en niet per se een WKE fan. Misschien zag ik de "overtreding" van Meertens verkeerd, maar ik zag heel goed hoe Huser de heer Meertens wurgde. Dan is het geen wonder dat er een aantal spelers op Huser afgingen. Je wilt toch niet zeggen dat dit normaal is?

    Verder ben ik helemaal met je eens, het was een fantastische pot, zoals vanouds. Fysieke voetbal en gaan voor elke bal.

    Verder, ik voel me niet benadeeld. Gelijkspel was terecht, maar Huser had gewoon rood moeten krijgen. De scheids durfde niet alleen niet tegen WKE te fluiten, maar blijkbaar ook niet tegen Schoonebeek.

    • WoLLom zegt

     Voor alle commentaren valt wel wat te zeggen. De overtreding op Huser was gewoon een vieze. Zijn reactie daarna is zeker niet correct. Maar hoe vervolgens meerdere spelers van WKE Huser te grazen nemen verdient al helemaal niet de schoonheidsprijs. Dat Huser Meertens 'bijna dood wurgde' is daarvoor geen excuus (en tamelijk overdreven). Had de scheids Huser rood gegeven dan hadden er minimaal 3 van WKE samen met hem de kleedkamer op kunnen zoeken. In dat opzicht loste de scheids dit prima op door beide spelers geel te geven. Trouwens ook mooi om te zien hoe snel de capuchonnetjes bij de WKE-supporters opgingen en zij zich langs de lijn verplaatsten om niets anders te doen dan schelden en intimideren. Hier trainen ze vast een aantal keren per week op.

     Direct daarna kwam Huser in balbezit en probeerde Meertens alles te raken behalve de bal. Hier had hij best zijn tweede gele kaart mogen ontvangen. Overigens wel knap dat hij hem niet één op de bek sloeg, zoals een WKE-supporter hem opdroeg.

     Ondanks dit incident was het verder een prachtige en sportieve pot voetbal waarbij Schoonebeek in de eerste helft – en dan met name het eerste halfuur – niet alleen fysiek, maar ook voetballend WKE haar wil oplegde. Door een betere tweede helft van WKE was het gelijkspel uiteindelijk terecht.

Reageren