Vernielingen bij HS’88

Geplaatst: door

HOOGEZAND – Tijdens deze vakantieperiode zijn er op het sportpark De Kalkwijck een aantal vernielingen aangebracht aan eigendommen van HS’88 en van de gemeente.

Zo zijn de gelaagde ramen van het onderkomen van de accommodatiebeheerder van HS’88 volledig kapot geslagen en zijn er materialen en ballen weggenomen. Daarnaast is het plexiglas aan de zuidkant van de tribune ook eigendom van HS’88 kapot geslagen en uit de sponningen geschopt.

Verder is van één dug-out het plexiglas kapot gemaakt. Tenslotte is er een vuur gestookt op de tribune en zijn drankflessen aangetroffen. Alle schade is inmiddels aangegeven bij de politie in Hoogezand. Het sportpark is in principe niet toegankelijk omdat alle toegangshekken van sloten zijn voorzien. Maar dat is niet voldoende. Hekken worden vernield en omheiningen voorzien van grote gaten die met draadtangen worden gemaakt, zodat het sportpark toegankelijk wordt voor de jeugd die gebruik maken van het kunststofveld van HS’88.

,,Voor alleen het voetballen vinden we dat niet erg, maar deze vernielingen zijn walgelijk. Er schijnen toch jeugdigen te zijn die er behagen in scheppen om doelbewust vernielingen aan andermans spullen  te maken. Dit is geen normaal gedrag en leidt tot extra kosten voor de voetbalvereniging HS’88 en de gemeente. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie in Hoogezand. We zullen zelf ook ons best doen om de daders op te sporen en door geven aan de politie. Vorige maand was er ook al schade aan het hekwerk om het hoofdveld van HS’88, waarbij enkele reclameborden zijn beschadigd en een doel kapot is gereden door een tractor tijdens onderhoud van het veld’’, aldus het bestuur.

Reageren