VEV’67 viert 50-jarig jubileum

Geplaatst: door

LEEK – Voetbalvereniging VEV’67 bestaat dit jaar 50 jaar, 1 oktober 1967 is de officiële oprichtingsdatum. Dit jubileumjaar laat de vereniging natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan en daarom vinden er gedurende 2017 diverse festiviteiten plaats.

Eind 1966, begin 1967 ontstond het idee om in Leek een christelijke zaterdagvoetbalvereniging op te richten, naast de al bestaande zondagvoetbalclub. Het blijkt dat voor dit initiatief zeker animo bestond en na ongeveer een half jaar neemt het plan vastere vormen aan. Er wordt een voorlopig bestuur samengesteld. Het eerste bestuur van VEV ’67 wordt gevormd door de heren C. van der Wal, R. Graansma, W. Kleiker, J.C. Boersma en G. Graansma. In Leek bestond al sinds 1957 de Christelijke Sportvereniging Vlug en Vaardig. Er wordt aansluiting gezocht bij deze vereniging en besloten wordt om deze uit te breiden met een afdeling voetbal. Omdat er bij de KNVB al een club staat ingeschreven met de naam VEV zodat wordt gekozen om te gaan voetballen onder de naam VEV ’67. Het thuiscomplex van VEV ’67 was tot 2007 Sportpark Nienoord. In de loop van april 2007 heeft de club een splinternieuw sportpark betrokken in de nieuwbouwwijk Oostindie. Seizoen 2016-2017 heeft de club 44 teams actief in de competitie, het eerste elftal van de club speelt in de Eerste klasse zaterdag.

Festiviteiten

Een jubileumcommissie is druk doende om gedurende het jaar diverse festiviteiten te organiseren, de festiviteiten zijn voor iedereen toegankelijk (ook voor niet leden). Daarnaast zal een bescheiden jubileumboekje verschijnen, met leuke anekdotes, foto’s en verhalen uit de geschiedenis van 50 jaar VEV. Op zaterdag 8 april a.s. wordt er afgetrapt met een ladiesnight. Het damesteam van VEV heeft een vol en gezellig programma opgesteld, o.a. verloting, clinics, vele prijzen, cocktails, enz. Aanvang is 19:00uur, aansluitend vanaf 22:00 uur feestavond met 80/90’s muziek. Entreekaarten voor 5 euro (incl. 2 consumpties) zijn verkrijgbaar bij de bar in de kantine.

Verder op het programma gedurende 2017:

20 mei Jubileum klaverjastoernooi
17 juni VEV’67 Familiedag
24 juni Viswedstrijd voor jong en oud
29 september Ballonvaarten vanaf het sportpark
30 september Jubileumfeest, feestelijk programma gedurende de hele dag en avond (voor elk wat wils).

Alle nieuws rondom het jubileum is te volgen op de website en op Facebook.

Reageren