Video: Sweel sterkste in teruggekeerde burentwist

Geplaatst: door
Witteveense Boys'87 - Sweel 1-3

WITTEVEEN – Door een groot spandoek met de tekst ‘Uit zand en veen gerezen, met een groet-wit hart geprezen’ werden de spelers van Witteveense Boys’87 en Sweel begroet. De onvervalste burenruzie werd prooi voor de gasten uit Zweeloo: 1-3.

door Stijn Steenhuis

Door de promotie van Witteveense Boys stond de derby weer op het programma in de vierde klasse D. Nadat groen rook – aangestoken door de supporters van de thuisploeg – was opgetrokken, trok de formatie van Cees Huizing ten strijde. Al na zeven minuten zette Sander Voortman Witteveense Boys’87 op voorsprong.

Erg lang konden de wit-groenen niet van de 1-0 genieten. Sweel, mikkend op de nacompetitie, klopte nadrukkelijk op de deur. Het resulteerde in de negentiende minuut in de gelijkmaker van Richard Speelman. De aanvaller werd hard ingespeeld en vond de lange hoek.

In het vervolg van de eerste helft waren grote kansen niet aan de gasten uit Zweeloo besteed. Na de pauze was de ploeg van Ruud Jalving effectiever. In de zestigste minuut maakte Speelman vanuit de rebound zijn tweede en zette Sweel op een verdiende voorsprong (1-2).

Bekijk hier een video.

Bron: RTV Drenthe.

Reageren