VIDEO: VV Groningen pakt periode na remise in derby tegen PKC’83

Geplaatst: door

GRONINGEN – VV Groningen heeft op sportpark De Kring de derde periodetitel gepakt in de eerste klasse E op zaterdag. Bij PKC’83 werd het 3-3 en dat punt was voldoende.

PKC’83 staat vijfde en VVG zesde in de reguliere stand, maar beide ploegen zijn desondanks nog niet helemaal vrij van degradatiezorgen.

Beide elftallen kregen veel kansen. Zo raakte PKC twee keer de lat. VVG kwam voor via Aksanti Kalswe. Huseyin Kurt maakte de 1-1 en was de aangever bij de 2-1 door Toufik Faraouni. Bij de gelijkmaker was er vergeefs protest bij VVG, omdat de bal de lijn niet gepasseerd zou hebben.

Na rust kwam VVG gelijk door Virgil Muller en Nordin Philipsen schoot VVG op een 3-2 voorsprong. Kurt mikte na 83 minuten de 3-3 raak. Beide trainers waren tevreden met het punt en lieten hun ploegen de bal achterin rond tikken.

“Dat ene punt kan aan het einde van de competitie net voldoende zijn”, aldus PKC’83 trainer Robert Groninger. “Dus aan het einde hebben we het gewoon uitgespeeld en kon iedereen vrede hebben met de uitslag.”

VV Groningen moet zich eerst veilig spelen voordat er voor een plek in de hoofdklasse gegaan kan worden. Maar VVG heeft geen geld voor de hoofdklasse: “Als we de hoofdklasse halen dan gaat de club failliet, maar we willen ook niet voor lul staan in de nacompetitie”, aldus verdediger Tim Rosema. Trainer Gert Haak hoopt op een geldschieter: “Als er zich een goede hoofdsponsor meldt, dan kunnen we het avontuur wel aan gaan”.

In dezelfde klasse kwam Oranje Nassau niet verder dan een 0-0 gelijkspel in en tegen Noordscheschut. ON staat negende op een punt van de plekken die promotie degradatiewedstrijden gaan inhouden. VVG heeft drie punten afstand en PKC vier. Er zijn nog twee rondes te spelen.

Bron: OOG TV. Bekijk hier de samenvatting.

Reageren