VIOS ook te sterk voor SVBC

Geplaatst: door
VIOS - SVBC 2-1

OOSTERHESSELEN – Na twee overwinningen op rij moest VIOS er in de thuiswedstrijd tegen degradant SVBC  voor zorgen dat er opnieuw drie punten aan het totaal van zeven konden worden toegevoegd. De ploeg van trainer Puck Horstman had zes uit zes en had er dus ook alle belang bij om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Waar ’s morgens de regen nog met bakken uit de hemel viel was het hoofdveld door consul Egbert Kuipers in de doelmonden geprikt en kon er dus onder verder droge omstandigheden gespeeld worden. De heer Sulman uit Emmen had deze middag de leiding. Pupil van de week,Marieke Snippe, had de eer om de eerste goal van deze middag te scoren.

Trainer Piening van VIOS had besloten om met drie verdedigers te starten wat ten koste ging van Sander Meppeling,ook namen Guus Kok en Jarno v Dalen plaats op de bank en laatst genoemde zal deze middag nog van zich laten horen. De wedstrijd was nauwelijks begonnen of het stond al 0-1. Verdediger Thom Hilbrands was zijn directe tegenstander, Berry Hummel, even uit het oog verloren en de routinier passeerde doelman Stefan Warmolts in de korte hoek. Dit was even een tegenvaller voor de Lindeboom brigade maar er was nog tijd genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten. SVBC probeerde via de twee spitsen Hummel en Geerts gevaarlijk te worden waarbij meestal het middenveld werd overgeslagen en direct de lange bal werd gehanteerd. Dit leverde meestal snel balbezit op voor VIOS dat wel probeerde op te bouwen en voorval via de flanken een aantal keren goed door kwam. Eerst was het Jesper Mug die een niet te missen kans op een presenteerblaadje kreeg aangeboden door Rick Kingma, maar in plaats van de bal rustig in de hoek te schieten schoot hij recht op de doelman van SVBC. Niet veel later was het Kingma zelf die zijn schot voorbij de verre hoek zag zeilen. Spits Jeroen Schepers zag een kopbal uit een vrij trap van Kingma onterecht wegens buitenspel afgekeurd worden en was bij een volley  iets te gehaast en zag zijn inzet over de ballenvanger verdwijnen. In de 40e minuut moest Jesper Mug na een tackle op de bal met een enkelblessure het veld verlaten en voor hem in de plaats kwam Jarno van Dalen. In de blessuretijd was hij direct al beslissend door schitterend weg te draaien van zijn directe tegenstander en hierna David van den Brug een niet te missen kans bood op de gelijkmaker. Deze tussenstand was verdiend zeker gezien het aantal kansen die VIOS in deze eerste helft heeft gehad. Met een 1-1 stand zochten beide ploegen de kleedkamers op. Trainer Piening hamerde er in de rust op om de gecreëerde kansen in de tweede helft wel te benutten om zo niet tegen onnodig puntverlies op te lopen. Ook aanvoerder Kingma wees zijn medespelers op het belang om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Zonder wijzigingen traden beide ploegen aan voor de tweede helft. Het was VIOS die het initiatief bleef houden. Met af en toe goed positiespel probeerde men vooral Kingma en Meijer in stelling te brengen die op hun beurt spits Schepers en de inkomende middenvelders moesten bedienen. Dit leidde in de 53e minuut tot de verdiende voorsprong. Op links vond Gijs Loof met een uitstekende pass  Kingma die daarop Jarno van Dalen inspeelde. Weer draaide van Dalen, net als bij de 1-1, schitterend weg van zijn directe tegenstander om daarna met zijn zwakke linker de bal verwoestend in de kruising te schieten. Deze 2-1 was verdiend en SVBC moest de verdedigende stellingen verlaten en schoof laatste man Vink door naar het front. Dit betekende dat de achterste linie van SVBC één op één ging spelen met alle risico’s van dien. Nog geen vier minuten later was de uitblinker in deze wedstrijd van Dalen bijna opnieuw succesvol toen hij uit een corner van Schepers rakelings naast kopte. SVBC was in de 60e minuut dichtbij de gelijkmaker toen Davey Geerts met een werkelijk schitterende omhaal het doel op een paar decimeter miste. SVBC voerde de druk op en pompte elke bal naar voren om daar de strijd aan te gaan met de verdedigers van VIOS waarbij deze meestal als overwinnaar uit de strijd kwamen. Er vond in de 70e  een geweldige scrimmage plaatst waarbij doelman Warmolts tot twee keer toe op de doellijn redding moest brengen waarbij uiteindelijk Job Westerhof voor opluchting zorgde door de bal nog net voor een instormende aanvaller van SVBC wist weg te schieten. Piening bracht hierop Guus Kok voor de licht geblesseerde Schepers. Hierdoor ging Kingma naar de spitspositie en Kok nam zijn plaats op linksbuitenpositie in. In de 77e minuut had de wedstrijd definitief in het slot gegooid moeten worden door Calvin Meijer. De verder vrij onzichtbaar spelende rechtsbuiten kreeg na een prima voorzet van Kok een niet te missen kans, maar van zes meter afstand presteerde de jongeling het toch om de bal een meter naast te schieten. Deze misser was de ploeg nog bijna duur komen te staan want in de slotfase dacht SVBC alsnog de gelijkmaker te hebben gemaakt ware het niet dat Geerts op het moment dat hij de bal tegen de touwen kopte werd terug gevlagd voor buitenspel. Over deze afgekeurde goal werd heftig  gediscussieerd door SVBC maar scheids Sulman bleef bij zijn beslissing en gaf nog geel aan Hummel wegens commentaar op de leiding,iets wat zijn ploeggenoot Vink in de eerste helft ook al was overkomen. VIOS trok de wedstrijd uiteindelijk verdiend en winnend over de streep en behaalde hiermee de derde overwinning op een rij.

Conclusie

Uiteindelijk kreeg de ploeg die er het meeste recht op had de drie punten en dat was VIOS. Het was een meer spannende dan goede wedstrijd volgens beide trainers,maar bij VIOS was er niemand die daar om maalde. Zondag gaat de ploeg uit Oosterhesselen op bezoek bij het tot nu toe verrassend goed presterende De Treffer. De ploeg uit Tweede Exloërmond staat met drie verlies punten en een wedstrijd meer gespeeld dan KSC op de eerste plaats. Het zal dus een zware klus worden om deze ploeg de eerste thuisnederlaag van dit seizoen toe te brengen. Gezien de huidige vorm van VIOS is dit zeker mogelijk indien iedereen binnen het team er 100%  voor gaat. De wedstrijd aan het Noorderdiep begint om 14.00 uur.

Reageren