Voetbalaria (1)

Geplaatst:
  • Energiedirect.nl is per direct de hoofdsponsor van vv Bladella uit Bladel geworden. Bij de club uit Bladel moeten jeugdleden minimaal 25 nieuwjaarsloten verkopen, anders worden ze voor het leven geroyeerd. Volgens een woordvoerder van Energiedirect.nl is Bladella een goudmijn van toekomstige deur-tot-deur verkopers.
  • Het damesteam van Zwartemeerse Boys zoekt nieuwe leden. Belangstellenden dienen per se lesbisch te zijn stelt de elftalleidster want het huidige team is compleet hetero en het damesteam wil heel graag voldoen aan het vooroordeel dat damesvoetbal voor de helft of meer uit lesbiennes bestaat.
  • Hans van Breukelen is door een adviseur van Donald Trump gepolst voor advies over het neerzetten van een muur(tje). Van Breukelen en de KNVB waren niet bereikbaar voor commentaar. Desgevraagd bevestigde Trump’s adviseur dat er op de grens tussen de VS en Mexico inderdaad heel veel polletjes zijn.
  • GGZ Groningen is in allerijl met een crisisteam naar Ten Boer afgereisd. Sinds een week smijten alle mannen in Ten Boer overal op straat hun jasjes op de grond. Het smijten gaat vergezeld van druk gebaren en heftig schelden. Het hoofd van het crisisteam vindt het nog te vroeg om te concluderen dat dit verschijnsel te maken heeft met een actie van Omlandia 4 om Hans Kraay jr. naar Ten Boer te halen. Er is eerst meer onderzoek nodig. Vooralsnog spreekt men van de gekke jasjes ziekte.
  • Marco van Basten stelt voor dat een speler niet meer op doel mag schieten als een tegenstander zijn been voor de bal houdt of steekt. Goals die voortkomen uit een van richting veranderde bal ontsieren het voetbal en verlagen het edele voetbal tot een kansspel. Van Basten ontkent stellig dat deze regel van korfbal afgekeken is, al speelt hij wel met de geachte om dames en herenvoetbal te combineren, inclusief gemengd douchen.
  • Studentenvoetbalvereniging The Knickerbockers uit Groningen viert haar 50-jarig bestaan met een gala, de dresscode is black tie, maar een knickerbocker of spijkerbroek met een jasje is ook goed. The Knickerbockers zijn niet bang dat de gekke jasjes ziekte uit Ten Boer naar hen overslaat: ‘Iedere bacterie of virus legt het af tegen ons alcoholpercentage.’
  • HODO 2 heeft nieuwe presentatiejacks van de sponsor gekregen. ‘Hiervoor deden wij maar wat,’ zegt aanvoerder Seinen, ‘sommige jongens droegen bomberjacks en dan krijg je al snel een naam en meer dan gemiddeld gele en rode kaarten.’ Seinen kon niet bevestigen dat sommige jongens in het presentatiejack geslapen hebben.
  • 14 clubs uit de tweede en derde divisie slepen de KNVB voor de rechter om de maatregel dat zij met ingang van het lopende seizoen verplicht zijn om verwarmde zitplekken voor minimaal 6 spelersvrouwen op de hoofdtribune te hebben ongedaan te maken. De clubs waren in de veronderstelling dat een terrasheater voldoende was, maar in kleine lettertjes stond dat het leren kuipstoelen met regelbare hoofd, rug en zitverwarming moeten zijn. De weigerclubs willen geen onderscheid maken tussen spelersvrouwen en hun trouwe fans en vechten dit desnoods tot aan het Europese hof uit omdat het een principekwestie is. Clubs die al wel stoelen geïnstalleerd hebben voelen zich genaaid en overwegen een eigen competitie op te zetten. Een tweedeling dreigt en de SP heeft aangekondigd hier Kamervragen over te stellen.
  • Sepp Blatter is tot en met het WK van 2022 op vakantie in Qatar.

Tieme Woldman

Reageren