Voetbalaria (4)

Geplaatst:
 • De voltallige selectie van WVV biedt haar excuses aan voor de bekerwinst op PKC ’83. Trainer Jan Kloetstra gaat diep door het stof: ‘Dit hadden wij nooit mogen laten gebeuren, op karakter terugkomen van een 3-1 achterstand en dan na een zinderende verlenging winnen met penalty’s. Onze meegereisde supporters uit Winschoten vielen elkaar huilend in de armen en dat was verschrikkelijk om te zien, hartverscheurend. Wij hebben respectabele mannen uit de Winschoter gemeenschap aan het huilen gemaakt, mannen waar iedereen tegen opkijkt stonden schokschouderend langs het veld. Een complete nachtmerrie was het waar wij ons diep voor schamen en hierbij beloven wij dat wij onze supporters nooit meer zoiets zullen aandoen. In het vervolg spelen wij een 3-1 achterstand gewoon uit.’
 • FC Groningen trainer Ernest Faber straft de spelers Jesper Drost en Tom Hiariej disciplinair omdat Drost en Hiariej een masterclass piano spelen volgden en een optreden met het Noord Nederlands Orkest gaven. Faber is zeer ontstemd over de actie van beide heren: ‘Als wij dit tolereren betekent dat de complete ondergang van het Nederlandse voetbal, klassieke muziek lijkt onschuldig maar voor je het weet trekt zich een spoor van beschaving door het voetbal en zitten we straks opgescheept met alleen maar brave Hendrikken, ideale schoonzonen en moederskindjes die totaal niet opgewassen zijn tegen rauwe Argentijnse of Franse verdedigers.’ Drost en Hiariej moeten een maand lang tien keer per dag naar Mien Toentje van Ede Staal luisteren. ‘Daar worden ze kerels van,’ besluit Faber.
 • Burgemeester Segers van Staphorst heeft de derby SC Rouveen 4 tegen SC Rouveen 5 naar FIFA 17 op de PlayStation laten verplaatsen: ‘Deze broederstrijd is een risicowedstrijd en het was de maandelijkse koopzaterdag in Staphorst en Rouveen en daardoor was er niet genoeg mankracht bij de politie om de veiligheid op het sportcomplex te garanderen.’ De derby is in 8-8 geëindigd en was live op Fox Sports te volgen. De spits van SC Rouveen 4 moest in de tweede helft met een duimblessure het spel verlaten. De burgemeesters van Utrecht, Den Haag en Rotterdam hebben belangstelling getoond voor deze risicowedstrijdvariant.
 • Achilles 1894-trainer Theo ten Caat is woedend op de beheerder van het twitteraccount van Achilles. Eerst leek het dat Ten Caats woede gewekt was door een ‘vuile was buiten hangen’-tweet over een crisis binnen Achilles na twee verloren wedstrijden op rij, maar nu blijkt dat Ten Caat woedend is over een tweet over zijn bril: ‘Ik ben modebewust,’ briest Ten Caat, ‘dus ja, mijn bril is hip en helblauw, en de glazen zijn een beetje roze getint, maar ik zie alles heel helder en zeker vanuit de club duld ik niet dat men zegt dat ik door een te roze bril kijk.’
 • De mannen van SWZ Boso Sneek spelen in op het voorstel van Marco van Basten dat alleen de aanvoerder nog maar tegen de scheidsrechter mag praten. In de wedstrijd tegen Silvolde kwam het complete elftal van Sneek met een aanvoerdersband het veld op.
 • SC Genemuiden trekt het beroep bij de KNVB tegen het verloren bekerduel met VV Pelikaan S in. Genemuiden was het beroep gestart omdat trainer Kurt Elshot van Pelikaan S zichzelf opstelde en niet officieel speelgerechtigd zou zijn. Genemuiden komt tot inkeer omdat bleek dat Genemuiden-speler Danny Menting nooit een veterstrikdiploma heeft gehaald en daardoor volgens de KNVB-regels niet speelgerechtigd is. Een KNVB-woordvoerder: ‘Voetbal begint met het goed strikken van je veters, dat is de basis en iedere voetballer weet dat.’ Menting is deze week naar zijn oude kleuterschool teruggestuurd om het diploma alsnog te halen.
 • Sepp Blatter stelt in zijn autobiografie dat hij de biologische vader van Lionel Messi is. ‘Het is duidelijk dat een uniek talent als Messi van heel bijzondere ouders moet komen,’ schrijft Blatter, ‘en er is eigenlijk maar één man op de wereld die als vader van Messi in aanmerking komt.’ Blatter eist een vaderschapstest bij een door hem gefinancierd onderzoeksinstituut.

  Tieme Woldman

Reacties (2)

 1. sikterlan zegt

  Ok! Schijnbaar is dit satire..

  Mijn mondhoek is geen enkele keer omhoog geschoten. Time vindt Claudia de Breij waarschijnlijk grappig. Wat een bagger!

Reageren