Voetbalaria (5)

Geplaatst:

● VV IJVC uit IJlst verlengt de contracten van twee sponsoren. Soprema krijgt een contract van drie jaar en Stadsherberg ’t Wapen van IJlst een contract van een jaar. Beide sponsoren zijn enorm opgelucht. Soprema: ‘Wij hebben een goed seizoen gedraaid en alles gegeven, maar het is toch altijd spannend of de club dat ook zo ziet en of je nog in hun plannen past. Bij IJVC kunnen wij ons prima verder ontwikkelen.’ Stadsherberg ‘t Wapen: ‘Aan het eind van dit seizoen waren wij transfervrij, maar dit is waar je het allemaal voor doet en gelukkig ziet IJVC het nog steeds in ons zitten en willen ze in ieder geval het komende seizoen met ons verder.’ Desgevraagd geven Soprema en de Stadsherberg aan dat zij wat hen betreft hun carrière bij IJVC afmaken: ‘Alleen als er vanuit het buitenland een hele mooie club zou komen, dan zouden we misschien nog de overstap maken, maar wij hebben altijd gedroomd van IJVC.’

● Pelikaan S gaat in beroep tegen de uitsluiting uit het bekertoernooi vanwege het meespelen van trainer Kurt Elshot die volgens de regels niet speelgerechtigd was. De gebroeders Anker, de strafrechtadvocatentweeling uit Leeuwarden, staan Elshot en Pelikaan S juridisch bij. Strafpleiters Gerard Spong, Jan-Hein Kuijpers en Geert-Jan Knoops waren ook in de race om Elshot en Pelikaan S te verdedigen, maar visten achter het net. Een woordvoerder van Pelikaan S: ‘De gebroeders Anker zijn fanatieke voetbalfans, zij missen nooit een thuiswedstrijd van Heerenveen, en dat is een sterk pluspunt. Zij kennen het voetbalwereldje en wij hebben er alle vertrouwen in dat zij Elshots zaak goed behartigen.’ Advocaat Wim Anker gaf ook een reactie: ‘Dit is een bijzonder interessante zaak die landelijk veel stof op doet waaien en wij begrijpen de gevoeligheid onder de burgers. Maar wij zijn advocaten en ook iemand als Elshot die van een van de zwaarste en ergste misdaden wordt verdacht, heeft recht op een eerlijke behandeling.’ Mocht het toch tot een veroordeling komen dan schakelt Pelikaan S de hulp van Peter R. de Vries in.

● De leverancier van het Kenny Koning-effect roept al haar producten terug. Klanten wordt verzocht hun aangeschafte producten naar de winkel terug te brengen en krijgen hun geld terug. Bij VV Noordster uit Oude Pekela is gebleken dat het Kenny Koning-effect al na enkele weken is uitgewerkt, na overwinningen op Rolder Boys en FC Assen werd afgelopen zondag van Amicitia VMC verloren en dat is volgens de leverancier onacceptabel: ‘Klanten verwachten dat een dergelijk effect minimaal een half seizoen meegaat en die kwaliteit mogen zij ook van ons verwachten en daarom roepen wij alles zonder voorbehoud terug.’ De terugroepactie betreft naar schatting 150 klanten.

● De besturen van VV Heeg en VV Oudega zijn deze week platgebeld in verband met hun plannen om tot één seniorenclub te komen. ‘Het gaat echter om misverstand,’ melden de voorzitters, ‘de mensen die ons bellen denken dat wij een parenclub voor senioren gaan opzetten en willen zich aanmelden. Maar wij zijn voetbalverenigingen en onderzoeken de mogelijkheid tot samenwerking tussen onze seniorenafdelingen.’ Ten tijde van het interview werd de voorzitter van Heeg gebeld door iemand die in het dagelijks leven ‘de vierde man’ bij wedstrijden in het betaald voetbal is en zich verder graag anoniem voor de parenclub wilde aanmelden.

● Eerder werd melding gemaakt van een crisisteam van GGZ Groningen dat naar Ten Boer afreisde naar aanleiding van dat alle mannen in Ten Boer ineens overal op straat hun jasjes op de grond smeten – de zogenaamde gekke jasjes ziekte. Het hoofd van het crisisteam bevestigt nu dat de ziekte te maken heeft met een actie van Omlandia 4 om Hans Kraay jr. naar Ten Boer te halen: ‘De symptomen bij de mannen uit Ten Boer hebben zich uitgebreid: “Zij willen hun kleding alleen nog maar kopen bij een winkel die op de radio door Hans Kraay wordt aangeprezen en zij hebben het allemaal voortdurend over dolle duikavonden.” Al met al wijst alles dus op Hans Kraay jr.’

Tieme Woldman

Reageren