Voorbeschouwing 17e speelronde eerste klasse D

Geplaatst: door

REGIO – Lees hier een voorbeschouwing op de 17e speelronde in de eerste klasse D

DOS’37 – Vroomshoopse Boys (1-0)

In deze Twenterandderby zal het er ongetwijfeld weer stevig aan toe gaan. Net als in de heenwedstrijd toen het na een waar voetbalgevecht een zwaarbevochten 1-0 zege voor Vroomshoopse Boys opleverde. Bij DOS’37 was voetbal de voorbije week bijzaak na het plotselinge overlijden van clubicoon en topscorer aller tijden Henri Dasselaar. Waarvoor onze welgemeende condoleance voor zowel familie als club. Na een dergelijke gebeurtenis blijkt maar weer eens hoe betrekkelijk alles en ook voetbal is. DOS’37 kende met twee overwinningen op GAK (2-3) En SVZW (1-0) een uitstekende start van de tweede seizoenshelft. De geel zwarten zullen de stijgende lijn door willen trekken met de tweede derby winst op rij. In een meer spannende dan fraai wedstrijd schoot aanvoerder Harold Kivits Vroomshoopse Boys in de 94e minuut langs KHC en boekte zo belangrijke overwinning op haar naaste concurrent. Waarmee De Boys de veilig 10e plek weer binnen bereik hebben. Gesterkt door die belangrijke overwinning zal Vroomshoopse Boys met een goed gemoed naar Vriezenveen komen, waar weer een ouderwetse derby zal worden uitgevochten en waarin de verschillen klein zullen zijn. In de geest van Henri Dasselaar zal de thuisploeg er alles aan doen om de drie punten in Vriezenveen te houden. Prognose 1.

FC Zutphen – WHC (3-2)

Met 9 punten uit de laatste drie wedstrijden heeft FC Zutphen duidelijk de weg omhoog ingeslagen en zich ontdaan van de degradatiezorgen. Runner-up WHC zal dan ook met vertrouwen tegemoet getreden worden. In het met 0-2 gewonnen duel met DETO kwam FC Zutphen goed weg, met name voor rust ontsnapte de ploeg van trainer Taco Lourens meerdere malen aan een achterstand. Door de verdedigingsfouten van DETO af te straffen boekte FC Zutphen een gelukkig overwinning. WHC kwam niet in actie, de topper tegen Bennekom werd afgelast. WHC kan zich in de hevige titelstrijd met Berkum, DUNO D. en Bennekom geen misstap veroorloven. Eerder dit seizoen won WHC de thuiswedstrijd met de nodige moeite met 3-2. Op routine en kracht moet WHC, dat over een sterkere selectie beschikt, instaat worden geacht om ook dit keer de volle buit te pakken in Zutphen op het mooie sportpark ” ’t Meijerink”. Prognose 2.

KHC – DUNO D. (4-1)

Drie nederlagen oprij hebben KHC weer in de problemen gebracht. Na het eclatante verlies (1-7) tegen Berkum. Ging een gehavende KHC bij concurrent Vroomshoopse Boys in de slotseconden kopje onder met 2-1. KHC kampte de laatste weken met nogal wat personele problemen. Het is voor de thuisploeg te hopen dat er weer meer spelers beschikbaar zullen zijn, want met DUNO D. komt een topploeg en titelkandidaat op bezoek. DUNO D. zag de topper tegen koploper Berkum afgelast worden. Voor DUNO D. geld het zelfde als WHC, de ploeg van Lodewijk de Kruijf kan zich geen misstap veroorloven. Dat is ook niet de verwachting, het al tien wedstrijden ongeslagen DUNO D. zal net als in de thuiswedstrijd toen het 4-1 werd, ook dit keer tegen een kwakkelend KHC met de overwinning aan de haal gaan. Prognose 2.

Nunspeet – Hulzense Boys (0-4)

Nunspeet zal deze wedstrijd moeten winnen wil het nog een rol gaan spelen in het vervolg van de competitie. Na het 1-0 verlies bij Bennekom is Nunspeet de aansluiting met de top 4 verloren. Hulzense Boys bivakkeert al het hele seizoen op een degradatieplek, enigste ontsnappingsroute lijkt nog de nacompetitie. Met nieuwe trainer Bert Jan Heins hoopt Hulzense Boys in die missie te slagen. Daarbij lijkt Hulzen Boys afhankelijk van de bevliegingen van topschutter Menno Kamphuis. Of er op De Wiltsangh in Nunspeet wat te halen valt voor de Boys uit Hulzen valt te betwijfelen. Eerder dit seizoen kende Nunspeet weinig moeite met Hulzense Boys, in de heenwedstrijd werd het een duidelijk 0-4 overwinning. Ook dit keer is Nunspeet in dit onderlinge treffen met Hulzense Boys duidelijk favoriet. Prognose 1.

Berkum – Go Ahead Kampen (0-5)

Als ongeslagen koploper straalt Berkum al het hele seizoen stabiliteit en vertrouwen uit. Waar Berkum in de voorgaande seizoenen mindere periodes kende daar is dit seizoen geen scheurtje te bespeuren in het Zwolse bastion. Het zal voor GAK dan ook een lastig verhaal worden om op de Vegtlust een resultaat te behalen. GAK kan de puntjes goed gebruiken om de probleemzone op afstand te houden. De Zwaarbevochten winst op Vroomshoopse Boys kwam wat dat betreft als geroepen. Die overwinning kreeg vorige week geen vervolg omdat GAK en ook Berkum geconfronteerd werden met een afgelasting. Eerder dit seizoen blies Berkum op indrukwekkende wijze GAK met 0-5 van het eigen veld. Neem daarbij het seizoen verloop in ogenschouw en het mag duidelijk zijn dat Berkum in eigen huis de favoriet is in dit onderlinge treffen met GAK. Prognose 1.

Bennekom – De Esch (1-5)

Ook deze twee ploegen kwamen vorige week niet in actie. Bennekom is na een moeizaam begin op toeren geraakt en is als 12 wedstrijden ongeslagen. In de meeste wedstrijden maakte Bennekom een degelijk en betrouwbare indruk, daarnaast beschikt het over veel scorend vermogen naast topscorer Kevin Sissing zijn er meerdere spelers die het net van de tegenstander weten te vinden. Het lijkt op voorhand een ‘mission impossible’ voor rode lantaarn De Esch. Dat in de heenwedstrijd in Oldenzaal ook al kansloos was, die wedstrijd eindigde destijds in een 1-5 overwinning voor Bennekom. Een zelfde soort uitslag behoord ook dit keer tot de mogelijkheden gezien het grote verschil tussen beide ploegen in zowel kwaliteit als stand op de ranglijst. Prognose 1.

Mooie derby’s

Vorige week werden we geconfronteerd met vijf afgelastingen in 1D, en konden er maar twee wedstrijden doorgang vinden. Tijdens het maken van deze voorbeschouwing was de voorspelling dat koning Winter op zijn retour is en het voorjaar in aantocht. We mogen er dan ook vanuit gaan dat er komend weekend eindelijk weer een volledige speelronde kan worden afgewerkt. In deze 17e speelronde hebben de vier kampioenskandidaten op papier niet al te lastige wedstrijden. Maar in deze eerste klasse D weet je het maar nooit, wekelijks vallen verrassende uitslagen te noteren. Was het vorige week het weekend van de toppers, het komende weekend staan er weer mooie derby’s op de rol met DOS’37-Vroomshoopse Boys, SVZW-DETO en Berkum-GAK. Weer genoeg om weer reikhalzend naar uit te kijken in de eerste klasse D.

Reageren