Voorbeschouwing vierde speelronde eerste klasse D

Geplaatst: door

REGIO – Lees hier een voorbeschouwing op de vierde speelronde in de eerste klasse D

Go Ahead Kampen – Nunspeet

Wat is er met GAK aan de hand zullen de trouwe volgers van de eerste klasse D zich afvragen. De ambitieuze Kampenaren staan na drie wedstrijden puntloos stijf onderaan. Na de nipte nederlagen tegen KHC (1-0) en DOS’37 (1-2) ging GAK in de vorige speelronde wederom met een doelpunt verschil ten onder tegen DZC’68 (3-2). Na een alleszeggende ruststand van 3-0 vocht GAK zich nog wel terug in de wedstrijd maar meer dan de aansluitingstreffer zat er uiteindelijk niet in. De Kampenaren toonden in de tweede helft tegen DZC’68 wel over veerkracht en mentale weerbaarheid te beschikken. Wat enig vertrouwen moet geven voor het treffen met Nunspeet. Nunspeet liep in de vorige speelronde op eigen veld tegen het eerste puntverlies aan, DETO ging met de verdiende (0-1) overwinning aan de haal. Nunspeet was tegen het goed georganiseerd spelend DETO niet in staat zich aanvallend door te zetten. De ploeg van trainer Freddy Smit wist zich nauwelijks wat te creëren. En dat was opmerkelijk voor een ploeg, die tot nog toe in iedere wedstrijd dit seizoen wist te scoren. Waar Nunspeet met open vizier vrijuit en zonder druk zal spelen gezien de bevredigende seizoenstart, daar zal de druk van het moeten er vol op staan bij het dramatisch gestarte GAK. Nunspeet moet met de aanwezige aanvallende kwaliteiten in staat zijn GAK nog dieper in de put te duwen. Prognose 2.

Hierden – KHC

Debutant Hierden kwam in de vorige spelronde niet in actie, het duel bij DOS’37 werd afgelast. Na de gelijke spelen tegen ASVD (1-1)en FC Zutphen (2-2) zou de eerste driepunter op sportpark Mheenzicht meer dan welkom zijn. Met alleen maar gelijke spelen schiet je niet zoveel op. Waartoe Hierden echt in staat is, is voor ons nog een raadsel. Volgens de verslagen deden de Hierdenaren het in de eerste twee wedstrijden naar behoren, maar is men in staat het fysieke krachtvoetbal van KHC te weerstaan. KHC ging in de vorige speelronde in een aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd met 3-5 onderuit tegen SDV Barneveld. Daardoor leed KHC haar eerste puntenverlies, nadat het had weten te winnen van GAK (0-1) en DZC’68 (0-1). Naast de verdiende nederlaag liep KHC tegen SDVB  nog meer schade op in vorm van blessures bij sleutelspelers Ibrahim Tuncer en Karim Gabara. Mochten beide spelers niet beschikbaar zijn voor deze wedstrijd mag dat, gezien de smalle selectie van KHC, als aderlating beschouwd worden. Een puntendeling lijkt bij dit duel de meest voor de hand liggende uitslag. Prognose 3.

SDV Barneveld – DZC’68

SDVB herstelde zich van de misstap tegen Nunspeet door in een vermakelijke doelpuntrijke wedstrijd met 3-5 van KHC te winnen. Een slordig spelend SDVB kwam voor rust twee keer op achterstand maar won op basis van een sterke tweede helft verdiend op De Venen. Ondanks de overwinning was trainer Johan de Man niet tevreden over het optreden van zijn ploeg. ‘Ik heb goeie dingen gezien, maar er gingen ook veel dingen niet goed. Daarom kwamen we in de problemen en maakten we het onszelf onnodig moeilijk’. SDVB kreeg door de winst wel weer aansluiting met de kop van de ranglijst. Tegenstander DZC’68 gaf de opening van het nieuwe kunstgrasveld extra glans met de eerste driepunter in de eerste klasse door een verdiende 3-2 overwinning op GAK. Bij rust had DZC’68, na een sterke eerste helft, al een 3-0 voorsprong te pakken. Door na rust snel te scoren kreeg GAK de geest en werd DZC’68 nerveus en kwam het in de problemen. Na de aansluitingstreffer twintig minuten voor tijd werd het nog billen knijpen voor DZC. Maar nadat ook een aantal hachelijke momenten waren overleeft mocht DZC de overwinning vieren. Een over de hele wedstrijd gezien verdiende overwinning, die ongetwijfeld het vertrouwen een boost heeft gegeven. Een vervolg geven aan de mooie winst wordt een lastig verhaal want een bezoek aan sportpark ”Norschoten” zal waarschijnlijk een te lastig karwei blijken te zijn. Prognose 1.

SVZW – ASV Dronten

SVZW werd na een slechte wedstrijd in de topper bij Flevo Boys beloond met een punt. Waarmee men na afloop blij was in het Wierdense kamp. Na een snelle achterstand raakte SVZW de kluts kwijt met als gevolg een 2-0 achterstand. Flevo Boys vergat vervolgens de wedstrijd te beslissen en kreeg daarvoor na rust de rekening gepresenteerd. Een wat beter SVZW wist na rust door een doelpunt van Maarten Jansen de aansluitingstreffer te realiseren. Ferdi ter Avest schonk zijn ploeg kort voor tijd een gelukkig punt door een vrije trap in de kruising te schieten. Door dat gelukkige resultaat bleef SVZW ongeslagen en medekoploper. Ook ASVD behaalde in een amusant schouwspel tegen een sterker WHC een gelukkig punt. Een effectief ASVD nam een 2-0 voorsprong. Maar nog voorrust kwam WHC weer langszij. Na rust was het billenknijpen voor ASVD tegen een technisch vaardig WHC dat de nodige kansen creëerde maar niet doordrukte. Uiteindelijk mocht ASVD blij zijn met een punt gezien de kansenverhouding en het feit dat er twee WHC treffers werden afgekeurd. ASVD reist voor de tweede keer in deze prille competitie af naar het Twentse land en net als de eerste keer toen het bij DETO een 2-0 nederlaag leed lijkt er ook op sportpark ”Het Lage Veld” in Wierden een nederlaag in het verschiet te liggen.

Vroomshoopse Boys – Flevo Boys

Vroomshoopse Boys behaalde in de vorige speelronde haar vierde punt in deze nog jonge competitie. Bij FC Zutphen werd met 0-0 gelijk gespeeld. Op basis van het spelbeeld een terechte uitslag. Met Flevo Boys krijgt Vroomshoopse Boys een ander kaliber tegenstander voor de kiezen. De polderbewoners zijn ook na het gelijke spel (2-2) in de topper tegen SVZW nog ongeslagen en koploper. Tegen SVZW verzuimde Flevo Boys na een vlotte 2-0 voorsprong de wedstrijd op slot te gooien. Doordat het te kwistig met de mogelijkheden omsprong kreeg het na rust de rekening gepresteerd in vorm van een teleurstellend gelijkspel. De verwachting is echter dat Flevo Boys zich op De Bosrand zal revancheren voor de halve misstap tegen SVZW. Hoewel Vroomshoopse Boys in eigen huis een onberekenbare en lastig te bespelen tegenstander is moet Flevo Boys met haar ervaring, kwaliteiten en uitstekende aanvalslinie in staat worden geacht de punten mee in de bus terug naar Emmeloord te nemen. Prognose 2.

WHC – FC Zutphen

Deze twee ploegen bivakkeren na drie speelronde in de gevarenzone. Wat WHC betreft is dat zeer verrassend, de ploeg van trainer William Mossing Holsteyn behoorde vooraf tot de titelfavorieten. WHC verzuimde vorige week de winst te pakken doordat het bij ASVD faalde in de afwerking en onzeker verdedigde. Door zwak verdedigen liep WHC al snel tegen een 2-0 achterstand. Nog voor rust wist WHC de stand gelijk te trekken na rust was WHC sterker maar verzuimde de kansen te benutten. Ook werden twee treffers afgekeurd, desondanks pakte WHC haar eerste punt en deed het de rode lantaarn over aan GAK. WHC liet tegen ASVD wel zien dat het aan de beterende hand is en dat het na de valse start zeker niet afgeschreven mag worden. FC Zutphen sprokkelde weer een puntje in het thuisduel tegen Vroomshoopse Boys. In een meer spannende dan goede wedstrijd bleef het bij een bloedeloze 0-0. Daardoor bleef FC Zutphen in de gevarenzone hangen. Met het zware programma van komende weken, WHC uit, DETO uit, SDVB thuis en Flevo Boys uit voor de boeg zal FC Zutphen alle zeilen moeten bijzetten wil het de aansluiting behouden. Met twee thuiswedstrijden tegen FC Zutphen en DZC’68 zal WHC net als FC Zutphen de aansluiting met de middenmoot willen bewerkstelligen. Vorige seizoen wist WHC beide keren te winnen van FC Zutphen 3-2 en 0-4, ok dit keer is de verwachting dat WHC, ondanks de slechte seizoenstart, aan het langste eind zal trekken. Prognose 1.

Reageren