VVS en SJS strijden naar een puntendeling

Geplaatst: door
VVS Oostwold - SJS 2-2

OOSTWOLD – Vlak voor tijd beweerden de supporters van SJS dat het geen buitenspel was. De thuismensen inclusief hun grensrechter beweerden echter juist het tegenovergestelde. Scheidsrechter Brondijk uit Hoogezand ging nog wel even in overleg maar besloot tot het toekennen van het doelpunt. Het gevolg was dat beide ploegen maar een puntje aan hun strijd overhielden.  

door Gert Meulman

SJS, de ploeg van trainer Loewi Piebes, leek wat beter aan de wedstrijd te beginnen. De thuisploeg, de ploeg van trainer Henk Tuik, speelde wat onverzorgd en leek bij balbezit veel te gehaast. De meeste ballen werden te vlot en te gemakkelijk weer ingeleverd.  Toch kreeg de thuisploeg de eerste kans in de wedstrijd. Spits Martin Meijer schoot in kansrijke positie maar net over het doel. Hierna was het de beurt aan SJS. Faizel Slagveer, voor dit seizoen teruggekomen van TEVV, gaf de bal panklaar op Rick Steursma. Deze schoot te zwak in, waarop doelman Nick Koetje redding kon brengen. Hierna was het de beurt aan Gerben Sieders, die een haast ongehinderde mogelijkheid tot scoren kreeg. Van dichtbij verdween echter zijn te zwakke kopbal over de dwarslat. SJS bleef de druk erop houden. Aanvoerder Frank Venema schoot vanaf de zijkant van het doel op de lat. Haast vanuit het niets kreeg hierna de thuisploeg een dot van een kans. Door een knullig uitziende botsing van twee SJS-ers kwam Meijer plots in balbezit, die vrij op doelman Wouter Rozema kon afgaan. Rozema won het duel. VVS wist voor rust toch nog op voorsprong te komen. Meijer legde de bal breed op zijn aanvoerder Mischa van Lang, die met een droge lage schuiver doelman Rozema in de verre hoek kansloos liet, 1-0.

Verspilde energie

Piebes bracht gelijk na rust Simon Hidding in het veld voor Slagveer. Al vrij vlot was de stand weer gelijk. Stadskanaalster spits Jan Springer kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal langs Koetje binnen, 1-1. Het spel werd wat grimmiger aan beide kanten, er vielen over en weer wat kaarten. Er werd veel gepraat in het veld, waarbij het vooral bij de bezoekers haast op een verspilling van energie leek. Herhaaldelijk vonden ze dat de scheidsrechter teveel afging op de grensrechter en zelf te weinig met de situatie meeliep. SJS-er Danny van Lang kreeg geel. Ronald Zuidema liet een vlammend schot los, wat rakelings over het doel van Koetje verdween. De Oostwolders wisten wederom op voorsprong te komen. Na voorbereidend werk van Pieter Kelder was het  Danny van Lang die de bal van dichtbij binnenschoot, 2-1. Tuin bracht Haijo Molema voor Koen Kuiper binnen de lijnen. Springer kreeg nog een dot van een kans toen hij na knap voorbereidend werk van Venema vrij voor  Koetje hoog over schoot. Acht minuten voor het eind van de wedstrijd viel dus de gelijkmaker. Een bal vanuit het achterste belande bij de lopende Steursma. Deze was eerder bij de bal dan de uitlopende Koetje en kon daarna simpel de bal in het doel schieten. En nadat scheids Brondijk de met de vlag omhoog staande Katuin kort aanhoorde, bleek even later een puntendeling voor beide ploegen een feit.

Reageren